У луцькому парку з'явилась унікальна жасминова алея

У луцькому парку з'явилась унікальна жасминова алея
У Луцькому парку імені Лесі України з’явилась унікальна алея, засаджена жасмином. Ідея створення жасминової алеї належить управлінню туризму та промоції міста. Кажуть, що в українських парках подібної ініціативи ще не було, тому і вирішили створити туристичний флористичний об'єкт у місті.

Висаджували жасмин у середу, 15 листопада. Луцький парк прикрашатимуть кущі двох сортів: махровий та корончатий. Одні будуть гарніше цвісти, а інші - пахнути.

До висадження долучились працівники ЖКГ, а також депутати Луцької міської ради. Директор департаменту ЖКГ Юрій Крась розповів, що навесні алея вже цвістиме.

«Висадити алею із кущів жасмину - це ідея ЖКГ. Висадили більше 50-ти кущів. Виникла в нас ідея посадити жасминову алею, то втілили її у життя. В парках України ще ніхто такого не висаджував. Навесні вже будуть цвісти. Висадили два види: один більше буде пахнути, а інший - більше цвісти», - зазначив Юрій Крась.

«Долучились до висадки працівники департаменту ЖКГ. Ми ж ініціатори. Також долучався заступник міської голови Костянтин Петрочук та радник Ігор Поліщук», - додав він.

Ініціатори створення квітучої алеї сподіваються, що кущі ніхто не покраде і вони зацвітуть вже весною.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"своткай тіпа копаю" :-)
Відповісти
Знову будуть у відомій групі на фейсбуці кпинити з доброї справи.
Луцянами обзивати.
Дуже вумні.
Пригадується вірш Маршака про дурака, який постійно критикував оточуючих: "Что ни делает дурак, Все он делает не так...".
Відповісти
Перевіряйте, коли пишите! Жасмін в нашому кліматі не росте. Жасмін виглядає інакше. А ця рослина називається чубушник. Просто наші люди називають його жасміном.
Відповісти
Останні новини
У луцькому парку з'явилась унікальна жасминова алея
15 листопад, 2017, 14:59