Волинянка увійшла до Спілки письменників України

Волинянка увійшла до Спілки письменників України
Поетеса Наталія Шульська стала членом Національної спілки письменників України. Високу оцінку творчості волинянки було дано під час недавнього засідання Приймальної комісії НСПУ.

Про це повідомляє «Волинська правда».

З достовірних джерел стало відомо, що кандидатура Наталії Шульської була підтримана членами Приймальної комісії НСПУ. У Вікіпедії (стаття «Волинська обласна організація НСПУ» ) вже значиться, що Шульська Наталія Миколаївна – член Національної спілки письменників із 23.11.2017 року.

«Мої вірші наївно-розхристано-босі…Гарячі, колючі, багряно-млосні, кароокі, осінньостиглі.Вони пристрастні і не дуже, складні, а насправді до болю прості, солоні, як дощ, і солодкі, як мед», – так розтаємничує своє творче «Я» поетеса. До речі, Наталія Шульська пише також прозу та літературознавчу аналітику. Вона – кандидат філологічних наук. Працює доцентом кафедри соціальних комунікацій СНУ імені Лесі Українки. Викладає навчальні курси «Редакторська майстерність», «Практикум із фаху», «Текстознавство» на напрямах підготовки «Видавнича справа та редагування» і «Журналістика».

«ВП» нагадує, що Наталія Шульська народилася 5 травня 1985 року в с. Берестяне Ківерцівського району Волинської області. У 2003 році закінчила загальноосвітню школу І–ІІІ ступеня с. Берестяне і вступила до Волинського державного університету імені Лесі Українки, після закінчення якого у 2008 році здобула кваліфікацію магістра української мови та літератури. Упродовж 2008–2011 рр. навчалася в аспірантурі Волинського національного університету імені Лесі Українки на кафедрі історії та культури української мови з відривом від виробництва. Успішно закінчила навчання в аспірантурі, захистивши в жовтні 2011 року дисертацію «Неофіційна антропонімія Західного Полісся» і здобувши науковий ступінь кандидата філологічних наук зі спеціальності 10.02.01 – українська мова.

Наталя Шульська – автор більше трьох десятків наукових статей і навчально-методичних праць, збірки поезій «Веснянофілка», за яку у 2008 році отримала звання лауреата літературної україно-німецької премії імені Олеся Гончара. Керує творчим об’єднанням «Літературна кав’ярня».

Упродовж 2008–2012 рр. працювала на посаді старшого лаборанта ономастико-діалектологічної лабораторії кафедри історії та культури української мови, інженера навчального відділу ВНУ імені Лесі Українки. Під час навчання в аспірантурі проходила наукове стажування в навчальних закладах Польщі, а також у Карловому університеті (Прага, Чехія).

Із лютого 2012 року призначена на посаду старшого викладача кафедри української літератури, пізніше – асистента кафедри видавничої справи та редагування і журналістики. Із вересня 2012 року обрана за конкурсом на посаду старшого викладача кафедри соціальних комунікацій, де працює й дотепер. У 2012–2013 рр. виконувала обов’язки заступника декана Інституту філології та журналістики з виховної роботи.

Викладає навчальні курси «Редакторська майстерність», «Практикум із фаху», «Текстознавство» на напрямах підготовки «Видавнича справа та редагування» і «Журналістика». Наукові зацікавлення: українська ономастика, неофіційна антропонімія в мас-медіа, мовна культура журналістських текстів, редакторсько-видавнича підготовка різних типів видань, що функціонує на базі Інституту філології та журналістики (сторінка в соцмережі https://vk.com/club32946767)

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Молодець!Справді заслужена нагорода!
Відповісти
Останні новини
Волинянка увійшла до Спілки письменників України
29 листопад, 2017, 18:24