Поїздка на Схід, концерт та солодощі: у Луцьку діятиме «Фабрика святого Миколая»

Поїздка на Схід, концерт та солодощі: у Луцьку діятиме «Фабрика святого Миколая»
В рамках проведення акції «Фабрика святого Миколая» активісти готують поїздку на Схід, привітання для дітей, фотозони, солодкі подарунки та концерти.

Про це повідомили під час прес-конференції у Волинській обласній бібліотеці імені Олени Пчілки у п’ятницю, 1 грудня.

Голова ГО «Сучасна Волинь»Володимир Бут-Гусаїм розповів, що щороку функціонування «Фабрики святого Миколая» змінюється. Так, активісти намагаються змінювати формат та впроваджувати нові ідеї для реалізації святкових днів для дітей. Цьогоріч «фабриканти» планують залучити до свята до 10 000 дітей.

Директор Волинської обласної бібліотеки імені Олени Пчілки Людмила Стасюк розповіла, що бібліотека стала тим простором, яке приймає благодійні організації. Так, за її словами, бібліотеку зуміли перетворити на справжню «фабрику свята».

«Наша бібліотека готова прийняти дітей, робити майстер-класи. Це ідея творчого простору для багатьох. Це неповторне відчуття бути причетними до цього», - зазначила директорка.

Прес-секретар патрульної поліції Луцька Ольга Бузулук розповіла, що поліцейські уже другий рік долучаються до «Фабрики святого Миколая».

«У нас також емоції, серця, відчуття та співпереживання. Дуже часто на викликах ми бачимо різні сім’ї в тому числі і неблагополучні. Ми хочемо викорінювати такі проблеми. Всі ці роки патрульна поліція відвідує навчальні заклади, реабілітаційні центри. Цьогоріч ми запланували зібрати в управлінні іграшки та книги для дітей, ми також плануємо долучитися і транспортом. Діти дуже гарно сприймають працівників патрульної поліції», - зазначила Бузулук.

Голова громадської організації «Лучани» Богдан Шиба розповів, що його робота шукати гроші в інших людей та залучати свої.

«Хочу запропонувати зробити весняного Миколая. Також хочу, щоб проводилися творчі конкурси. Плануємо на 22 травня зробити таке свято», - додав Шиба.

Представник Волинської торгової промислової палати Ірина Галімсьска розповіла про долю участі палати у «Фабриці».

«Усі діти чекають на подарунки від Миколая. Чужих дітей не буває. Ми закликатимемо увесь бізнес допомагати «Фабриці». А усім волонтерам бажаю сил та енергії.

Тож організатор «Фабрики» Бут-Гусаїм розповів і про перелік заходів, які планують провести в рамках «Фабрики святого Миколая».

За його словами, активісти започаткували збір книг в книгарні на проспекті Волі та у книгарні «Є». Кожен охочий може принести книгу, яку доставлять у реабілітаційні центри для дітей.

З 3 грудня розпочнуться майстер-класи. На самій «фабриці» можна буде придбати власну кондитерку, яку печуть волонтери. Також у продажі є кофти, сувеніри та магніти. На «фабриці» функціонуватиме дитяча зона, куди можуть приходити діти з мамами. Є і оновлена фотозона.

«Уже 9 грудня ми розпочнемо вітати дітей у дитячій обласній інфекційній лікарні. 16 грудня вітатимемо дітей загиблих атовців в медичному коледжі. На 17 грудня плануємо концерт, на який залучимо дітей із всієї області. Також в рамках «фабрики» проведемо дитячу виставу», - зазначив Бут-Гусаїм.

До слова, і на вулицях міста можна буде зустріти «миколайчиків», які вітатимуть перехожих лучан.

Після Нового Року активісти планують поїздку на Схід, де вітатимуть дітей подарунками.







Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
оцей фарс? Не дуріте дітей своїх...
Відповісти
Останні новини
Поїздка на Схід, концерт та солодощі: у Луцьку діятиме «Фабрика святого Миколая»
01 грудень, 2017, 14:50