Українська студентка винайшла жуйку від пародонтозу

Українська студентка винайшла жуйку від пародонтозу
Жуйку, що лікує від пародонтозу, створили в Івано-Франківську. Такі незвичайні ліки винайшла студентка Прикарпатського національного університету. Дівчина розробила гумку з бактерицидним ефектом.

Про це повідомляє 5 канал.

«Для виготовлення жувальної гумки я використовую карамелізований мед, віск, пилок, пергу та прополіс», – розповідає студентка факультету природничих наук ПНУ Марта Цап.

Карамелізований мед Марта Цап досліджує вже півтора року. Він і став основою цілющої жуйки. Винахідниця каже: найскладніше було підібрати правильну консистенцію продукту, для максимального лікувального ефекту: «Саме жуйка, тому що її потрібно витримувати в ротовій порожнині. Жувати хвилин 10-15, а не зразу з'їдати. Щоб активні речовини подіяли в ротовій порожнині».

На відміну від звичайних жуйок, цю можна з'їсти повністю. Всі, хто куштує, визнають: медова гумка – смачна. «Я спробувала, мені дуже сподобалося. Порекомендую своїм друзям. Схожого нічого такого ще не куштувала. Тому дуже вразило», – ділиться враженням інша студентка Людмила Чернуха.

Ідею практичного дослідження Марті запропонував науковий керівник. Професор Сергій Курта каже, свого часу шукав ефективний спосіб боротьби з пародонтозом. Тепер разом зі студенткою оформили його у цілісний проект. Та вже дістали схвальні висновки фахівців.

«У нас є дослідження Ужгородського центру мікробіології при Ужгородському університеті. Було протестовано десять пацієнтів. У всіх них було покращення стану пародонту. І, відповідно, ротової порожнини. У деяких навіть були зняті всі неприємні ефекти, які викликаються цим захворюванням», – зазначає професор.

Лікувальною жуйкою вже зацікавилися інвестори. І хоч попереду ще багато роботи з удосконалення проекту та отримання відповідних ліцензій, науковці готові долати всі виклики.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: цікаво
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
то придумано до неї вже давно.
Відповісти
Останні новини
Українська студентка винайшла жуйку від пародонтозу
12 грудень, 2017, 05:53