Служити і захищати: у Луцьку прийняли присягу нові патрульні. ФОТО

Служити і захищати: у Луцьку прийняли присягу нові патрульні. ФОТО
У день другої річниці від дня створення патрульної поліції у Луцьку на плацу перед управлінням прийняли присягу ще 46 нових співробітників.

Урочистості відбулися 19 грудня.

Біля управління зібралися десятки людей - поліцейські, їх рідні та друзі, а також військовий оркестр. Патрульні поклали квіти до фігурки Божої Матері на території управління, а опісля вшанували хвилиною мовчання правоохоронців, котрі загинули при виконанні службових обов'язків.

Звертаючись до особового складу, начальник управління патрульної поліції у Волинській області Олександр Вовченко зауважив, що ті, хто вирішив вступити на службу, вибрали нелегку, але дуже важливу місію.

«Я впевнений, що кожен житель, кожен член нашої родини буде пишатися тим, що ми робимо для цього міста та країни. Та сьогодні ми святкуємо ще другу річницю від дня створення патрульної поліції у місті Луцьку», - нагадав правоохоронець. Тому низці працівників, які за другий рік служби проявили себе як професіонали, вручили подяки та грамоти.

Очільник головного управління нацполіції області Петро Шпига вітав новоспечених та вже досвідчених патрульних.

«Я бажаю сьогодні новим членам родини патрульної поліції, щоб ви з честю, достойно виконували ті слова, які кожен із вас сказав при прийнятті присяги. Там все сказано – і вірність, і відданість, і дотримання закону, і, в першу чергу, служіння на благо нашої країни та народу», - зауважив посадовець. Він висловив сподівання, що «свіжа кров» зробить прорив у становленні нової поліції і буде надійним фундаментом всієї поліції. Наприкінці він побажав вдалої служби, аби рідні могли пишатися людьми, які стоять на сторожі безпеки та спокою.

Опісля вітали патрульних радник міського голови Ігор Поліщук, керівник патронатної служби облдержадміністрації Борис Кондратюк, депутат Волиньради Михайло Імберовський та член громадського формування «Самооборона Волині» Олександр Ніколайчук. Він пригадав, як разом із поліцейськими неодноразово допомагав забезпечувати порядок у місті.

«Немає маленьких людей, немає рядових поліцейських. Кожен повинен зрозуміти та усвідомити, що від його діяльності залежить дуже багато і кожен може реально змінити нашу країну», - зауважив активіст. Мовляв, чимало людей, які бажають реформ, досі озираються назад і часом намагаються «домовитися». Тому не менш важливою для поліцейських є просвітницька діяльність. Опісля він вручив начальнику управління Вовченку подяку від «Самооборони Волині».

Після вітальних слів, грамот та подяк, поліцейських поблагословили священнослужителі, які окропили патрульних освяченою водою. Отримавши команду «вільно» та короткі інструкції від безпосередніх начальників, новоспечені патрульні мали змогу поспілкуватися зі своїми рідними – приймали вітання та залюбки знімкувалися із колегами та друзями.

Серед новачків – 37 чоловіків та 9 жінок, ще 60 майбутніх поліцейських нині навчаються на базі в Сокиричах. Нові патрульні, які нині одягли форму та вийшли на плац, успішно пройшли усі етапи відору та тривале навчання. За словами патрульної Ольги Мацишиної, вона разом із іншими майбутніми поліцейськими 4 місяці проходила навчання – програма була цікавою та насиченою, проте нелегкою, а завдання включали в себе теорію і практичні заняття.

«Думаю, що всі потрібні навики ми здобули. Вже знайомі зі старшими колегами, тому сподіваємося, що своїм досвідом вони з нами поділяться», - розповіла поліцейська. Вона розуміє, що потрапила на нелегку роботу, та впевнена – із підтримкою колег все вдасться.

«Захотілося, щоб змінювати країну люди починали кожен самі з себе», - підсумувала дівчина.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ото заживем
Відповісти
А Недопад з Бімом прийшов, чи з Поліщуком ????:)
Відповісти