Волинський даішник - журналісту: Коли собака не має шо робити, вона шо робить?

Волинський даішник - журналісту: Коли собака не має шо робити, вона шо робить?
Журналіст «Дорожного контролю» Андрій Дзиндзя оприлюднив в інтернеті відеозйомку, де працівники ДАІ посту у селищі Маневичі, з його слів, безпідставно зупинили водія авто.

Про цей йдеться у відеозаписі розмови з працівниками автоінспекції.

Автор відео, який назвався журналістом "Дорожнього контролю" Андрієм Івановичем Дзиндзею, помітив, що на пості ДАІ зупинили водія на автомобілі з номерами Республіки Польща.

Журналіст вважає, що інспектор ДАІ вчинив незаконно, адже підстав зупиняти авто не було. На питання, чому зупинили водія, працівник ДАІ не назвав конкретної причини. "Я не зупиняв, ніхто його не зупиняв. Зупинився, ми попитали, як дорога", - сказав спочатку інспектор.

Коли ж міліціонера запитали, чому водій зайшов всередину посту, той пояснив, що він зайшов, аби даішники могли перевірити, чи його автомобіль не "числиться в угоні".



Тоді автор відеозйомки пішов у приміщення посту, де спілкувався з майором. На питання, як можна перевіряти людину з польськими номерами, майор відповів, "Я не екстрасенс". Причин для зупинки він також не назвав.

В присутності журналіста міліціонер по телефону попросив людину на ім"я Сергій "глянути, чи є порушення митних правил по одній машині".

Коли журналіст заявив, що ДАІ не має права перевіряти порушення митних правил і "грати таможенніка", майор ДАІ послався на "пункт правил 14.5 наказу три одиниці" і Закон України про дорожній рух.

Майор ДАІ заявив, що журналіст сам не орієнтується в законодавстві. "Він тормозить капєц" - казав він своєму колезі-інспектору, якого просив знімати розмову на відеокамеру.

Зрештою водія відпустили. "Все нормально" - сказав майор. А журналісту "Дорожнього контролю" кинув: "Букварика перечитай!". А той відповів: "Ви поумнічайте мені"



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 14
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Цей недорікуватий хам - журналіст? Не захищаю даївців, але, щоб бути журналістом "Дорожнього контролю" треба мати якийсь інтелект і дотримуватись етики спілкування. А цих ніби-то законників потрібно ставити на місце. Однозначно!
Відповісти
Цей "Андрій Іванович" якийсь малоадекватний. В законодавстві -- повний нуль. Стандарт профана: неправильно почав і недобре закінчив. Складається враження, що навмисно хотів спровокувати. Але не вистачило ні знань ні інтлекту. Надивився роликів в ютубі, а ПДР і відповідні НПА почитати не додумався. Не скажу що я в захваті від ДАІ (в т.ч.цього поста -- тут завжди приколи), але в даній ситуації капітан + 1000.
Відповісти
на дурні запитання - дурні відповіді)))
Відповісти
Відео. нічого він ним не доказав. Андрій Іванович ідьте у с Звірів там ці шеріфи з Ківерцівського ДАІ за.. ли усіх. там то наснімаєш.
Відповісти
Журналіст тормоз точно...
Відповісти
Журналіст може і не до кінця обізнаний в законодавстві, але це мусорське бидло треба гнати в шию!!!!!!
Відповісти
майор гарно чеше. але той за кадром йолоп 100% і полішук. але хлопці на таму посту капусту гарно косять, остьаннім разом 100 рублів зарубали. а польські номера ті гаїшники люблять.
Відповісти
журналіст - це не для цього бездаря з камерою.
якщо хочешь допомогти людині, спершу треба впевнитись, що вона потребує вашої допомоги і готова її прийняти.
потім треба розбиратись по суті, спокійно і послідовно, опираючись на букву закону, а не на слюні з рота та камеру.
достатньо було просто повідомити гайцю, що діяльність міліції є гласною і попросити дозвіл бути присутнім при діях з польським водієм. відмова - порушення закону очевидна - заява в прокуратуру по суті.
після чого звернутись до поляка із питанням про надання йому БЕЗКОШТОВНОЇ юридичної допомоги, якщо він не проти і сповіщає гайця про дозвіл вам виступати від його імені - починай з гайцем з початку, від моменту зупинки і по діям.
стосовно наказу 111
гаєць має право зупиняти у випадках вказаних у цьому наказі, але це стосується випадків виконання обов*язків працівника ДПС. про те, гаєць лишається працівником міліції із відповідними повноваженнями передбаченими Законом про міліцію. Закон має переважну силу над наказом. Гаєць може зупиняти авто у будь-якому випадку, досить навіть того, що водій на польських номерах перетинаючи кордон міг багато часу провести без сну і гаєць хтів пересвідчитись, чи не втомлений водій, чи може безпечно керувати ТЗ.
Якось я вже писав для одного оператора, але бачу, що ви не вчитесь.
бігати з камерою, як дурень з торбою, багато розуму не треба. а от дійсно захистити іншого водія відповідно до закону - треба вчити закони, розуміти, розбиратись та правильно застосовувати.

Відповісти
Андрій Іванович, дякую! Розумію, що з ДАІшниками іна4кше не можна, тому підтримую Вашу сміливість та наполегливість. Якщо водії підтримають Вашу організацію то їм же і буде легше.
Відповісти
якщо в у таку організацію будуть входити такі дятли як андр. іван., то піпєц вашій організації в зародку.
Відповісти
ти шо за мусаров родичы....
Відповісти
Іванович- ти шизік
Відповісти
чесно скажу на дорогах повна жопа, гайці хабарники але мілкі (аналогія-школи, дит.садки, лікарні, тощо) і на загальну картину в цілому по державі, отакі ролики аж ніяк не впливають, знімають галіму піхоту, чорну масу, той хвіст який всі чистять, є питання, але відповідь не там шукають, не цікаво.
Відповісти
ПОЛЮБОМ родич ментов.останній раз мене тут 500баксов збили.
Відповісти
Останні новини
Волинський даішник - журналісту: Коли собака не має шо робити, вона шо робить?
15 січень, 2013, 12:17