Генпрокуратура «віддала» бурштинові землі партнеру Палиці. ОНОВЛЕНО

Генпрокуратура «віддала» бурштинові землі партнеру Палиці. ОНОВЛЕНО
Генеральна прокуратура України пропустила терміни звернення до суду щодо незаконної ліцензії комунального підприємства «Волиньприродресурс».

Позов на повернення родовищ у власність держави був надісланий на місяць пізніше встановленого законом терміну. Через це Україна втратила можливість повернути права на розробку чотирьох бурштинових родовищ у Волинській області. Керівником компанії, яка має займатися видобутком бурштину, є Василь Столяр – бізнес-партнер голови Волинської облради Ігоря Палиці, – пише ресурс ЦПК.

Нагадаємо, що в лютому 2017 року прокуратура провела гучні обшуки на підприємстві «Волиньприродресурс», де виявили, згідно повідомлення силовиків, незаконну ліцензію на видобуток бурштину. Кінцевий термін, коли ГПУ, а саме економічний департамент, очолюваний Володимиром Гуцуляком, відомий більше, як департамент Кононенка-Грановського, мав подати звернення до суду, сплив у вересні 2017 року.

Таким чином, Генеральна прокуратура спеціально не вклалася у визначений законом 6-місячний термін звернення до суду, щоб Україна за законом не змогла повернути ці бурштинові родовища.

«На нашу думку, це було зроблено навмисне, щоб не дати можливості державі законно повернути ці бурштинові родовища, – стверджує юрист громадської організації «Центр протидії корупції» Андрій Савін. – Це типова схема ГПУ, коли через простроченість термінів подачі позовів до суду «бетонується» право компаній на використання державних надр, дозволи на користування яких видані незаконно». Таким самим чином були «злиті» і родовища, які контролюються компаніями екс-міністра уряду ЯнуковичаМиколою Злочевським».

Кримінальну справу про видачу «Волиньприродресурс» незаконних дозволів ГПУ закрила 06.10.2017 року.

ЦПК направив відповідну скаргу до кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів щодо незаконних дій начальника економічного департаменту ГПУ Гуцуляка.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Це людина,яка не розмовляє на Волині українською,яка довела футбольний(народний) клуб "Волинь" до банкрутства.Люди,голосуйте і далі за палицю,ви раби...а такі люди приречені...
Відповісти
щоб стільки людей перестріляти і нічого не змінити
Відповісти
Редактори шо ви пишите "Керівником компанії, яка займалася незаконним видобутком бурштину" - так це комунальне підприємство нічого ще не добувало. "Підприємстві «Волиньприродресурс», де виявили незаконну ліцензію на видобуток бурштину" - хто визнав ліцензію незаконною? Суд? Справа закрита.
Відповісти
А усе починалося з наївних Балабеників. Це просто була срань. Тепер банди круті, граблять міліони, живуть у Женеві
Відповісти
Останні новини
Генпрокуратура «віддала» бурштинові землі партнеру Палиці. ОНОВЛЕНО
05 лютий, 2018, 15:59