Ноу-хау по-луцьки: «паломницький» хостел буде безкоштовним

Ноу-хау по-луцьки: «паломницький» хостел буде безкоштовним
Хостел, який Волинська єпархія УПЦ КП планує облаштувати приміщенні пам'ятки архітектури національного значення «Монастир бригідок», відомого також, як Луцька тюрма, не матиме комерційного призначення. Тобто переночувати там путівники зможуть безкоштовно.

Про це йшлося 9 лютого під час круглого столу.

Під час обговорення у присутніх було чимало питань до наявності дозволів на проведення робіт. Відтак, інженер з технагляду споруд Волинської єпархії Української православної церкви Київського партіархату Надія Мироненко запевнила, що документи в порядку.

Вона продемонструвала реставраційне завдання, розповіла про погодження від Міністерства культури тощо. Є навіть заключення археолога стосовно робіт. Згодом, відповідаючи на питання, Мироненко зауважила, що не варто акцентувати на заробітку грошей, адже тут його не планують.

«Хостел - це не поняття комерційне. Приїдуть якісь мандрівники, десь комусь треба зупинитися, переночувати», - сказала жінка. Присутні запитали, чи це буде безкоштовно, після чого Мироненко підтвердила цю інформацію. Мовляв, йдеться про хостел для паломників.
Зрештою, вона закликала бути незаангажованими.

«Де ви всі були, коли не було покрівлі. Не було жодного вікна на другому поверсі?» - спитала Мироненко. Мовляв, церква вклала мільйони гривень у відновлення цієї пам'ятки. Натомість критики не звертають уваги на інші об'єкти міста, які занепадають.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.