Наливайченко вимагає припинити українське громадянство міського голови Добропілля*

Наливайченко вимагає припинити українське громадянство міського голови Добропілля*
Рух “Справедливість” звернувся до Державної міграційної служби України, Адміністрації Президента та Комісії при Президентові України з питань громадянства з вимогою припинити українське громадянство міського голови Добропілля Андрія Аксьонова (на фото) через наявні відомості про можливе набуття ним російського громадянства.

“Ця особа може обґрунтовано підозрюватись в добровільному набутті громадянства країни-агресора Російської Федерації. У відповідності до Закону України “Про громадянство України”, добровільне набуття громадянином України громадянства іншої держави є підставою для втрати громадянства України”, - йдеться у листі, що підписали лідер Руху “Справедливість” Валентин Наливайченко та депутат міськради Добропілля, керівник Донецької облорганізації Руху Микола Стрепоченко, - повідомили в прес-службі руху.

Наявна інформація, що пан Аксьонов “підстрахувався” і прописався у анексованому Криму (м. Севастополь, гуртожиток МВС РФ) та отримав паспорт громадянина РФ (серія 0914, номер 200937) ще у 2014 році. Тобто, балотуючись на посаду міського голови Добропілля, він уже мав громадянство країни-агресора.

“Місто Добропілля є населеним пунктом максимально наближеним до тимчасово окупованих Російською Федерацією територій нашої країни. Громадсько-політичний Рух “Справедливість”, який об’єднує понад 200 громадських ініціатив з різних регіонів нашої країни, підтримує ініціативу людей. Вимагаємо визначеного Законом дієвого реагування!” – наголошується в листі “Справедливості” до органів влади.

Наливайченко також зауважив: акції протесту, які пройшли під АП, то момент боротьби з сепаратизмом. Але в цій справі, маючи докази, Рух “Справедливість” виводить боротьбу в юридичну площину та підтримуватиме мешканців Добропілля в чистці чиновницького апарату від сепаратистів.

“Я опублікував у мережі Фейсбук матеріали про можливу наявність російського громадянства у Аксьонова та передав їх правоохоронним органам ще у листопаді минулого року. А про його поїздки до анексованого Криму заявив ще влітку 2017 року на сесії міської ради (https://www.youtube.com/watch?v=c1HyirQmOB4&feature=youtu.be, - ред.). За перші півроку 2017-го міський голова п'ять разів їздив на територію окупованого Криму, і перебував там у цілому 80 днів. А у 2016 році - 20 разів! Я вимагав правоохоронців відреагувати на ці факти. Але тоді місцеві прокурори тільки посміялися з мене”, - розповів Микола Стрепоченко.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А коли будуть ініційовані звернення щодо позбавлення українського громадянства панів Коломойського (колишнього голови Дніпропетровської ОДА)і Насірова (колишньго голови ДФС України) - тобто, двох високопосадовців, яких теперішня влада призначила на дуже високі посади вже у типу "демократичний і справедливий" поствмайданний час? І коли притягнуть до відповідальності тих, хто призхначав цих двох на їх високі державні посади не рахуючись з тим, що у них є паспорти інших держав?. Чи кішка тонка піднімати хвіст на тиких багатих виродків?
Відповісти
Останні новини
Наливайченко вимагає припинити українське громадянство міського голови Добропілля*
23 лютий, 2018, 12:54