Олег Березюк: «Зневіра, підсилена бідністю, призводить до непередбачуваних наслідків»

Олег Березюк: «Зневіра, підсилена бідністю, призводить до непередбачуваних наслідків»
Голова фракції «Об’єднання «Самопоміч» Олег Березюк наголосив, що управлінський апарат держави не виконує своїх функцій:

«В Україні зросли ціни на електроенергію, підвищилась вартість бензину. Як наслідок, зросли ціни на продукти харчування. Люди в селах, містечках та містах не можуть «надякуватися» за 50 або 200 гривень підвищення пенсійних виплат, вважають це насмішкою у сьогоднішній ситуації.

22 мільярди гривень сьогодні — борг перед тими, кому держава відшкодовує субсидії на комунальні послуги. Більш того — держава карає тих людей, які взялися самостійно господарювати в своєму житлі — це кооперативи та ОСББ. Може статися таке, що їм відімкнуть електроенергію, ліфти, вони не зможуть вивозити сміття. Це все — недолугість управлінського процесу в державі», - цитує політика прес-службі партії.

Відтак, Олег Березюк закликає владу не декларувати так звані «успішні реформи», а негайно ухвалювати ключові рішення, які полегшать навантаження на бізнес, додадуть кошти громадам та повернуть довіру міжнародних партнерів.

«По-перше, потрібно негайно вводити в економіку інший принцип оподаткування — впроваджувати податок на виведений капітал. Його чекає середній клас, бо він вкладе ці гроші в нові робочі місця і заробітні плати, що не дасть людям виїжджати за кордон.

По-друге, треба підтримати об’єднані громади — віддати їм землі за межами населених пунктів. Це дасть можливість отримати більше коштів і підтримати людей в своїх громадах і містах.

І третє — потрібно негайно, цього тижня, розглянути законопроект про антикорупційний суд, аби поставити країну на шлях цивілізаційних відносин із Заходом і підняти довіру громадян до управління. Наші партнери вже зрозуміли, що довіра, яка була, і кредити, які надавалися, не використовувалися заради укріплення і розвитку економіки, а перекладалися у кишені олігархів. Сьогодні вони відреагували на це і поставили ультиматум — однак, з тих чи інших формальних причин законопроект не розглядається в парламенті».

І останнє, та не менш важливе, на чому наголошує голова фракції. «У людей вже забрали сьогодення — вони змушені шукати хліба і доброї волі за кордоном. Однак, хочуть забрати і майбутнє – йдеться про закон щодо виборів до парламенту. Ми прийняли його в першому читанні, але є інформація, що робочій групі дали доручення зробити так, щоб закон не пройшов у другому читанні. Майбутнє української демократії — це закон про вибори до Верховної Ради на пропорційній основі із відкритими списками. Управління держави, яке є сьогодні, хоче залишитися в цивілізації демократії? Люди точно хочуть! Вони готові працювати і довіряти», – зазначає Олег Березюк.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Олег Березюк: «Зневіра, підсилена бідністю, призводить до непередбачуваних наслідків»
05 лютий, 2018, 15:34