Волинянин на півстоліття орендував землю за підробленими документами

Волинянин на півстоліття орендував землю за підробленими документами
На Волині вимагають повернення територіальній громаді земельної ділянки вартістю понад 11,5 млн грн.

Про це інформує прес-служба прокуратури Волинської області.

Маневицька місцева прокуратура Волинської області звернулася до Рожищенського районного суду в інтересах держави в особі Пожарківської сільської ради, аби скасувати рішення сільради, визнати недійсним договір оренди і повернути у володіння та користування територіальної громади неправомірно надану в оренду громадянину земельну ділянку вартістю понад 11,5 млн грн.

Прокурори з'ясували, що земельну ділянку площею понад 8 га в селі Пожарки Рожищенського району для обслуговування господарських будівель і споруд надали громадянину в оренду на 49 років на підставі підробленого у травні 2009 року сільським головою рішення сільради.

Попри те, що ухвалою суду посадовця у лютому 2018 року звільнили від кримінальної відповідальності за перевищення службових повноважень та службове підроблення (кримінальні правопорушення,передбачені ч. 1 ст. 364, ч. 1 ст. 366 КК України) у зв’язку із закінченням строків давності, факт вчинення ним злочинів суд встановив.

Позаяк громадянин неправомірно набув право оренди на земельну ділянку внаслідок незаконних дій сільського голови, а волевиявлення територіальної громади на це не було, прокурори у суді наполягатимуть на визнанні незаконним та скасуванні підробленого рішення сільради, визнанні недійсним договору оренди землі та поверненні земельної ділянки у власність громади села.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
В фермера нема чим відкупитися
.він там бурштину не видубуває.
Відповісти
Останні новини
Волинянин на півстоліття орендував землю за підробленими документами
05 квітень, 2018, 15:26