Біля меморіалів Волині на травневі свята шукатимуть вибухівку

Біля меморіалів Волині на травневі свята шукатимуть вибухівку
Волинські правоохоронці повністю готові до травневих свят. Для забезпечення порядку поліція працюватиме у посиленому режимі.

Про це стало відомо 26 квітня під час брифінгу в управління ГУПН у Волинській області.

«Ідуть травневі свята, тому ми хочемо звернутись до громадян і запевнити, що поліція повністю готова до забезпечення своїх завдань під час святкувань на території області. Хочемо звернутись з проханням до громадян дотримуватись мір безпеки під час проведення масових заходів, де буде значне скупчення людей», - сказав головний поліцейський Волині Петро Шпига.

Він поінформував, що аби усі вихідні пройшли максимально спокійно, поліцейські будуть спільно працювати із працівниками ДСНС, патрульною поліцією, поліцією охорони, Нацгвардією та громадськими формуваннями.

Також буде визначений резерв із числа підрозділів особливого призначення. Яким чином відбуватиметься ця взаємодія та які функції виконуватиме кожен підрозділ, уже визначили.

Шпига наголосив, що напередодні вшанувань загиблих під час Другої світової війни всі меморіальні комплекси перевірять вибухотехніки. Також поліцейський закликав звертатись до медиків при виявленні людей, які лежать на тротуарах чи лавках, або ж телефонувати з приводу цього на номер «102».

Начальник управління ДСНС у Волинській області Володимир Грушовінчук повідомив, що його управління залучить 40 автомобілів та 150 представників особового складу. Крім того, ще 33 авто та 135 рятувальників будуть у резерві.

Він закликав волинян безпечно поводитись, щоб не викликати пожеж в екосистемах, адже на Волині зараз високий рівень пожежонебезпеки.
В.о. начальника управління патрульної поліції у Волинській області Роман Буховець розповів, що за потреби кількість поліцейських, які патрулюватимуть населені пункти можуть збільшити.

Начальник управління превентивної діяльності у Волинській області Володимир Солоненко закликав водіїв не вживати алкоголь, не тільки, щоб не «спіймала» поліція, а задля власної безпеки і збереження життя.

Солоненко звернув увагу, що за виготовлення і поширення георгіївських стрічок, комуністичної і нацистської символіки та пропаганду комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів передбачена юридична відповідальність. Зокрема за стрічки штрафуватимуть на суму від 850 до 5100 гривень, а за пропаганду комуністичної та нацистської символіки загрожує позбавлення волі від 5 до 10 років.

Волинян також закликали якнайшвидше повідомляти правоохоронців про виявлення підозрілих пакетів та сумок, особливо у місцях масового скупчення людей.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Біля меморіалів Волині на травневі свята шукатимуть вибухівку
26 квітень, 2018, 11:55