На Волині «накрили» канал постачання наркотичних речовин. ФОТО

На Волині «накрили» канал постачання наркотичних речовин. ФОТО
На пункті пропуску «Ягодин» викрили контрабанду таблеток.

Про це повідомили у прес-службі Державної прикордонної служби України.

Зокрема встановили, що наркоділки налагодили регулярні поставки до України з Польщі прекурсорів для виготовлення психотропних наркотиків.

«Сировину» зловмисники продавали підпільним нарколабораторіям у різних регіонах України. Щомісячний обсяг контрабандних поставок становив майже 200 тисяч пігулок, що еквівалентно 12 кілограмам «чистого» псевдоефедрину, вартістю близько 6 мільйонів гривень за цінами «чорного ринку».

У результаті першого етапу спецоперації оперативники двох відомств затримали у пункті пропуску «Ягодин» групу наркокур’єрів. При догляді автомобіля виявили приховані під обшивкою салону майже 34 тисячі пігулок із забороненими до обігу речовинами.

Згодом затримали в одному із обласних центрів організатора та учасників наркоугруповання під час отримання чергової партії «товару» та спроб його подальшого збуту.

За результатами слідчих дій правоохоронці вилучили у фігурантів велику кількість «метамфетаміну», сировину та обладнання для його виготовлення, зокрема псевдоефедрин, йод кристалічний, червоний фосфор та незареєстровану вогнепальну зброю.

Наразі шести учасникам угруповання повідомили про підозру в скоєнні злочинів, передбачених ст. 305 та ст. 311 Кримінального кодексу України.

Суд обрав організатору запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави в розмірі понад 12 мільйонів гривень.

Тривають слідчо-оперативні дії.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині «накрили» канал постачання наркотичних речовин. ФОТО
04 травень, 2018, 11:43