Чому людям подобається магія?*

Чому людям подобається магія?*
Магія – це дещо більше, ніж фокуси, які ми бачимо на вечірках та по телевізору.

Це загадковий чарівний світ, у який можуть проникнути лише обрані.

Завдяки http://illusionist.kiev.ua/ ви можете насолодитися чарами у будь-який момент. Але чому ж вони такі принадні для людей? Адже найвідоміші ілюзіоністи заробляють мільйони і мільярди доларів на своїх виступах. Ми вирішили розібратися в основних причинах такої популярності усього магічного.

Людей приваблює те, чого вони не можуть логічно пояснити

Це починається з перших місяців життя, коли малюків розважають іграми в стилі зникаючого пальця. Об’єкти, які зникають і знову з’являються перед вами, викликають здивування і захоплення. З віком ігри ускладнюються. З’являються зникаючі карти, розпиляні люди та інші незвичні речі.

Нам хочеться вірити у реальність чарів

Чарівні трюки існують з тієї ж причини, по якій у дітей є уявні друзі, а дорослі вірять в інопланетян. Ми хочемо думати, що магія дійсно існує. Вона тут, перед нами, до неї навіть можна торкнутися. Ілюзіоністи вміло використовують це прагнення до загадковості.

Магія – це частина нашого життя

Її можна побачити у книжках, фільмах, серіалах, почути в музиці. Спецефекти в кінематографі також є свого роду трюком, який обманює нас і водночас змушує захоплюватися побаченим. Тож ми звикаємо до магії і хочемо бачити її знову і знову.

Магія робить нас дітьми Такі трюки, як зникнення монети з руки і поява її за вухом, ніби змушують нас помолодшати.

Коли ми були малими, то не могли пояснити багатьох речей, що відбувалися навколо. Вони були такими ж незбагненними, як і магія. В дорослому віці ми знаємо набагато інше. Але інколи нам знову хочеться відчути себе наївними дітьми. І фокуси допомагають зробити це. Віра в магію дозволяє нам почуватися більш комфортно.

Якщо ми не можемо чогось пояснити, то «звинувачуємо» в незрозумілому магію.

Більш того – нам подобається думати, що певні символи мають загадкову силу, для кожної людини передбачена певна доля, а завдяки спеціальним ритуалам можна спіймати удачу.

Віра в чари – частина людської природи

Віра у надприродне, мабуть, не зникне ніколи. Це один з захисних механізмів психіки.

Чари ніби кажуть нам, що все в цьому світі відбувається не просто так, а з певною причини. Люди вірили у таємничі сили ще тоді, коли жили в печерах і полювали на мамонтів. Навіть зараз, в епоху високих технологій, ця віра нікуди не зникла.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: фокуси
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.