З нагородами та концертом: волинських медсестер вітали із професійним святом

З нагородами та концертом: волинських медсестер вітали із професійним святом
У Луцьку до Міжнародного Дня медичної сестри у Волинському академічному обласному театрі ляльок зібрали медичних працівників зі всієї області, аби привітати зі святом та вручити нагороди.

Урочистості відбулися 10 травня.

Почався захід із зворушливого танцю та розповіді про сестринську роботу. Опісля усі присутні вшанували хвилиною мовчання військового Олега Пушкарука із Нововолинська, який загинув у зоні АТО, а також двох хлопчиків, які померли після пожежі у селі Черемошне.

Сьогодні медичні сестри усього світу відзначають професійне свято. В Україні на офіційному рівні цей день святкують вже 21 рік. У Волинській області працює понад 10 тисяч молодших медичних спеціалістів. Тож із професійним святом волинських медсестер вітав голова Волинської обласної держадміністрації Олександр Савченко.









«Я тільки що повернувся із Володимира-Волинського, де мав честь бути на зустрічі зі Патріархом Української Православної Церкви його Святістю Філаретом. Я відпросився у нього із урочистої літургії - він не просто погодився, а поблагословив мене, передавав вітання і сказав, що буде молитися за вас», - сказав посадовець. Присутні зустріли ці слова гучними оплесками.

Опісля він розповів, що йому самому неодноразово доводилося виступати у ролі пацієнта та навіть переносити операції під наркозом. Тож перше, що бачить людина, прокинувшись - турботу медсестри.





«Тому кажу щиро – коли приходиш на цей світ, бачиш першими руки медичної сестри», - додав Савченко. Опісля він додав, що медсестри готові допомагати людям незалежно віл умов, тож і нині, в умовах війни на Сході, вони попри небезпеку продовжують рятувати людей.

«Це свята праця, сестра - це все. Це має бути відчуття всередині себе, що ти відданий людям… В моєму житі не зустрічалося сестер, яким би я міг зробити критичне зауваження… Я вірю, що в цьому залі сидять люди, які віддають, і ще більше вірю в те, що вам це воздасться», - додав посадовець. Тому він побажав, аби медсестри завжди сіяли щасливими очима.

«Аби в роботі і в побуті все у вас було добре. Здоров’я, миру і божого благословіння», - сказав Савченко, після чого взявся нагороджувати молодших медичних працівників. Низці медсестер вручили грамоти та цінні подарунки.

Заступник голови облради Роман Карпюк розповів, що його мама також 40 років пропрацювала акушером у Горохівському районі. Тож він не зі слів знає, як робота медиків кожного дня потрібна людям. Мовляв, саме медсестри щоденно дарують турботу і добре слово пацієнтам, а їхнє добре серце хвилюється за кожного із них.



«Без допомоги сестер фактично не може обійтися жодна із галузей», - підкреслив Карпюк. Він також вручив почесні грамоти. Опісля волинські медсестри приймали вітання, та подяки від виконувача обов’язків луцького мера Григорія Пустовіта, очільника обласної профспілки Віталія Шахраюка, голову асоціації медсестер Волині Галини Кузьмінської, духівників, які заспівали «Многая літа» тощо.

«Мабуть, вибір професії – це і вибір долі. І тільки справжня, мудра, чуйна і милосердна людина віддасться цій професії… Ми затискаємо свої проблеми в кулак і з лагідною посмішкою йдемо до пацієнта», - зауважила Кузьмінська. Вона вклонилася ветеранам медичної служби, які віддали своє життя служінню людям.

Очільник обласного управління охорони здоров’я Ігор Ващенюк зауважив, що медсестринська складова дуже важлива, адже без сестер не може бути якісної медичної послуги.

«Питання безпеки пацієнта, догляду, роботи з сім’ями тощо – це все залежить від медсестер», - сказав Ващенюк. Він подякував за високу якість послуг, медколеджам – за добру підготовку фахівців. Опісля медсестри ще довго приймали подяк та грамоти, щедро обдаровуючи колег, яких нагороджували, гучними оплесками. Далі на них чекав концерт – пісні та творчі номери від вихованців медколежджів області.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
З нагородами та концертом: волинських медсестер вітали із професійним святом
10 травень, 2018, 17:26