Луцькій молоді розповіли, яких працівників потребує бізнес

Луцькій молоді розповіли, яких працівників потребує бізнес
У Луцьку під час форуму #4YouthLutskForum "Про зайнятість, роботу та майбутнє" молоді розповіли, на що роботодавці не звертають уваги на співбесідах та як у будь-якому віці ставати вигідним бізнесу.

У приміщенні Волинської православної богословської академії засновник і директор компанії ARTEFACT.St Андрій Сірук окреслив "Портрет працівника, якого нині шукає бізнес", - пише Конкурент.

Засновник розповів, що працівники на будь-якому приватному підприємстві потрібні для того, аби приносити гроші.

"Навіть якщо кандидат супермотивований, але не приносить кошти, то підприємству він невигідний", – зауважив Андрій Сірук та порекоментував присутнім часникам форуму замислюватися над питанням, чи вигідні ви бізнесу у плані коштів.

Далі директор компанії ARTEFACT.St навів список речей, які НЕ важливі роботодавцю:

Освіта. Цей пункт викликав жваву дискусію серед присутніх, адже дехто вважав, що медик чи будівельник без освіти не може мати перевагу при працевлаштуванні. Дехто розповідав, що вища освіта допомогла здобути необхідні у житті професійні вміння. Однак всі зупинилися на тому, що важливою є самоосвіта і належний рівень освіти, яку мають давати в вищих навчальних закладах країни.

Вік. Засновник компанії запевнив, що готовий взяти на роботу й старшу людину, однак та повинна мати знання та вміння відповідно до ринку. Претендент на посаду навіть із 2-ма вищими освітами не матиме переваги, при відсутності необхідних підприємству знань і вмінь.

Стаж для роботодавця також не є важливим, бо найголовніше – це досвід. І ці поняття не варто плутати.

Зовнішній вигляд. Директор компанії навів приклад, що готовий взяти на роботу й людину із зеленим волоссям, адже значно важливішими є професійні здібності.

Сімейний стан. За словами Андрія Сірука це не відіграє ролі при працевлаштуванні, однак він помічав, що той, хто має сім'ю, працює краще й ефективніше, адже цим людям потрібні кошти. А неодружені студенти дозволяють собі "не напрягатися", адже можуть брати в батьків.

Директор компанії ARTEFACT.St зауважив, що варто прямувати до роботи своєї мрії, знати вимоги, які потрібні, аби зайняти місце та працювати над тим, аби відповідати цим вимогам.

На завершення виступу, присутні зі спікером дійшли висновку, що такі форуми варто відвідувати викладачам, аби ті розуміли, чого хочуть студенти.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А фиба тут до чого?((
Відповісти
Приходь до мене, принеси фірмі 100000 грн прибутку,а я тобі заплачу ставочку мінімальну і +1%.
Лох не мамонт.......
Відповісти
Останні новини
Луцькій молоді розповіли, яких працівників потребує бізнес
13 травень, 2018, 17:58