Через відсутність судді люди 4-5 днів не можуть поховати небіжчика

Через відсутність судді люди 4-5 днів не можуть поховати небіжчика
Через відсутність слідчого судді у Старовижівському районі небіжчиків ховають лише на 4 чи 5 дні після смерті. Депутати облради просять звернути на це увагу відповідальних за це структур.

Про неприємну ситуацію розповів депутат облради Михайло Бегаль під час сесії обласної ради, - повідомляють Волинські новини.

«В районі небіжчиків не можуть поховати впродовж 4-5 днів. Тому я прошу вирішити питання через делегування повноважень слідчим з інших районів», - сказав депутат.

Нагадаємо, що проблеми почалися з 16 березня 2018 року, коли експертизу в кримінальному провадженні повинні призначати лише судді. Втім, буває, що у районах немає слідчого судді чи він у відпустці й постає питання, де тримати померлу людину й коли буде похорон.

Як повідомляє телеканал «Нова Волинь», фахівці обласного бюро судмедекспертизи і Нацполіції встановили для себе алгоритм дій в таких випадках.

«Слідчі виносять постанову про судово-медичне дослідження трупа, і на підставі цієї постанови морг приймає тіло», – зазначив начальник слідчого управління ГУ Нацполіції у Волинській області.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
новації для поц рійотів! Тіштеся.
Відповісти
Останні новини
Через відсутність судді люди 4-5 днів не можуть поховати небіжчика
31 травень, 2018, 21:36