Правила безпечного користування UKRSIB Online*

Правила безпечного користування UKRSIB Online*
Незалежно від того, чи перевіряєте ви банківські рахунки, переказуєте кошти або здійснюєте оплату, онлайн-банкінг - це зручний спосіб керування своїми фінансами. УкрСиббанк пропонує своїм клієнтам сервіс UKRSIB Online - https://my.ukrsibbank.com/ru/personal/operations/ukrsib_online/. Це зручно, швидко і просто. Але при використанні такого сервісу потрібно бути обачними та обережними.

Поради клієнтам банку

Ми підібрали 7 підказок, які допоможуть вам зробити користування онлайн-банкінгом максимально безпечним:

- Регулярно перевіряйте обліковий запис. Повідомте свій банк про шахрайську чи підозрілу діяльність. Рекомендується проводити моніторинг кожні кілька днів. Також робіть це після кожної оплати онлайн (в інтернет-магазині чи в будь-якому іншому місці). Ви повинні переконатися, що обліковий запис не використовується сторонніми людьми.
- Уникайте підозрілих електронних листів. Банк може надіслати вам повідомлення та оновлення електронною поштою, але не потрібно переходити за посиланнями в електронних листах. Набагато безпечніше заходити на сайт вручну. Фішингові електронні листи перенаправляють одержувача на шахрайську версію веб-сайту, призначену для збору конфіденційної інформації. Ніколи не відповідайте на електронні листи, які просять підтвердити вашу особу, вказавши своє ім'я користувача або пароль. Банки не просять надати таку інформацію листом.
- Регулярно змінюйте паролі. Уникайте використання того самого пароля на кількох сайтах. Переконайтеся, що ваш пароль досить складний. Він повинен містити поєднання великих і малих літер, цифр, спеціальних символів. Уникайте використання будь-яких слів або фраз, які містять ваше ім'я, ініціали чи дату народження. Бажано змінювати пароль кожні декілька місяців.
- Заходьте в обліковий запис з безпечного місця. Уникайте використання незахищених точок доступу Wi-Fi. Це стосується готелів, кафе, аеропортів та інших публічних місць. Тут вашу інформацію доволі легко перехопити.
- Захистіть свій комп’ютер. Впевніться, що ви використовуєте надійну антивірусну програму. Брандмауер повинен бути ввімкненим. Не пошкодуйте грошей, щоб встановити надійну антивірусну програму. Вона забезпечить захист під час здійснення покупок в інтернеті, перегляду сайтів та інших дій.
- Перевірте шифрування. Шукайте значок у вигляді невеликого замка в адресному рядку браузера. URL-адреса повинна починатися з «https.». Бажано, щоб на сайті використовувалася двофакторна автентифікація.
- Оновлюйте систему. Незалежно від того, чи використовуєте ви ноутбук, настільний комп'ютер або планшет, завантажуєте відповідні оновлення системи. Завдяки цьому ви зробите пристрій менш уразливим до вірусів та інших загроз.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Правила безпечного користування UKRSIB Online*
01 вересень, 2016, 14:49