У Миколаєві під воду йде мікрорайон: під загрозою 50 тисяч життів

У Миколаєві під воду йде мікрорайон: під загрозою 50 тисяч життів
У Миколаєві Бузький лиман з’їдає територію мікрорайону Намив. Під водою зникли дерева, посаджені вздовж води 30 років тому.

На кілька метрів звузилась пляжна смуга. Лиман уже дістається дороги. А там недалеко і до багатоповерхівок, що вже починають просідати, - повідомляють Факти ICTV.

Мікрорайон для 50 тисяч жителів збудували наприкінці 1970-х на намивній території. У місті стрімко розвивалось суднобудування і потрібно було терміново зводити житло для працівників.

Тож будівельники не зважали на дотримання технічних вимог, а на набережну не вистачило грошей, – розповідає Володимир Гуллер. У ті роки він був інженером управління капітального будівництва міста.

Намивання території потягнуло перенос суднохідного фарватеру. Тепер лиман підмиває і протилежний берег мікрорайону Велика Корениха. Тут уже руйнуються п’ять садиб – у прірву з’їжджають городи, тріскаються будинки.

Укріплювати берег тут дуже дорого, тож влада хоче відселити з Великої Коренихи 5 родин. Щоправда, з людьми поки не домовились про умови. У мікрорайоні Намив за рік обіцяють звести підпорну стіну та облаштувати набережну із захистом від хвиль.

Влада замовила проект тільки 2 роки тому, хоча скарги від жителів надходять 9 років. Торік на будівництво грошей не знайшли, тепер треба переробляти кошторис.

І заново робити експертизу проекту, зокрема екологічну. Чиновники обіцяють – наступного року берег Намиву таки почнуть укріплювати. Для цього депутати мають виділити 16 мільйонів гривень.




Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Миколаєві під воду йде мікрорайон: під загрозою 50 тисяч життів
09 червень, 2018, 02:47