У Луцьку – акція на підтримку Олега Сенцова

У Луцьку – акція на підтримку Олега Сенцова
У Луцьку влаштували флешмоб на підтримку режисера Олега Сенцова та всіх політичних в’язнів, які утримуються в Росії та в окупованому Криму.

Про це повідомляє Громадське радіо.

Активісти та місцеві жителі вийшли на Театральний майдан у Луцьку з роздрукованими фото режисера та записали відеозвернення біля пам’ятника Лесі Українці із закликом звільнити Олега Сенцова та інших політичних в’язнів у Росії.

Журналістка та громадська активістка Марія Доманська розповіла, що такі флешмоби покликані привернути увагу не лише місцевих мешканців, а й усієї міжнародної спільноти.

«16 липня має відбутися зустріч президента США Дональда Трампа та президента Росії Володимира Путіна. Ми сподіваємося, що Трамп обговорить з Путіним звільнення Олега Сенцова та всіх політичних в’язнів», — розказала Марія Доманська.

Також лучани фотографували роздруковані світлини Олега Сенцова на фоні культурних пам’яток міста.

Подібні флешмоби 13 липня відбувається і в інших містах. Українці публікують фото Олега Сенцова з хештегом #SaveOlegSentsov із позначенням місцезнаходження.

Нагадаємо, український режисер Олег Сенцов сьогодні, у свій 42-й день народження, голодує в російській тюрмі у Лабитнангі 61-й день. Він вимагає звільнення усіх українських політв’язнів.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А то нічо, шо один дядько по телевізору казав,шо він щось перевозив для сенцова в крим??? http://gordonua.com/ukr/news/crimea/nevdomiy-u-vyskovy-form-zayaviv-na-konferenc-v-kiv-shcho-perevoziv-odin-z-tih-predmetv-cherez-yak-sencova-obvinuvatili-v-terorizm-253054.html
Відповісти