Супрун дозволила їсти морозиво під час болю в горлі

Супрун дозволила їсти морозиво під час болю в горлі
Виконувач обов'язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун розвіяла міф про небезпеку холодної їжі у разі хвороб горла.

Про це йдеться у публікації керівника МОЗ у Facebook, - пише ТСН.

"Пройшли повз холодильник з морозивом, тому що болить горло? Повертайтесь назад і сміливо обирайте улюблений пломбір. Немає причин відмовлятися від холодних ласощів, особливо в спекотну погоду. Тим паче, що липень - місяць морозива", - написала Супрун.

Вона розповіла, що холодна їжа, як, наприклад, морозиво чи заморожені соки, діє під час болю у горлі як анестетик, тимчасово полегшуючи біль і заспокоюючи запалення. Мигдалини і судини звужуються, а запальні процеси консервуються. Але це за жодних обставин не можна вважати лікуванням.

"Проте важливо обирати натуральне морозиво з мінімальною кількістю добавок, оскільки шматочки шоколаду, горішків, родзинок чи інших цукрових інгредієнтів можуть викликати подразнення. Або ж обирайте звичайний фруктовий сік без будь-яких добавок", - наголошує Супрун.

Вона додала, що варто їсти невеликими порціями та повільно, а після цього прополоскати горло звичайною водою. Під час запальних процесів у горлі рекомендовано відмовитися від твердої та сухої їжі, такої як чипси, сухарі, приправи, копченості, кава. Також слід припинити курити та вживати алкоголь під час лікування.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Супрун дозволила їсти морозиво під час болю в горлі
18 липень, 2018, 18:25