Підгузки, банки і пляшки: у лісі на Волині – купи сміття

Підгузки, банки і пляшки: у лісі на Волині – купи сміття
У Городоцькому лісгоспі, що у Маневицькому районі, невідомі залишають після себе купи сміття.

Про це повідомили у прес-службі волинських лісівників.

"Це питання є актуальним особливо зараз, у літній період часу, коли почався масовий збір дикоростучих ягід, грибів та лікарської сировини", - йдеться у дописі.

Як повідомили лісівники, у лісі часто-густо можна побачити викинуте сміття – банки, памперси, будівельні відходи, пластмасові та скляні пляшки.

"Саме із цього приводу працівники лісової охорони ДП «Городоцьке ЛГ» нагадують, що ліси є особливою екосистемою, де існують зв’язки, в результаті яких проходять основні процеси життєдіяльності живих організмів. Отож, коли людина починає негативно впливати навіть на один компонент даної системи,- це може призвести до ослаблення та навіть загибелі біоценозу в цілому. До того ж, варто наголосити на тому, що побутове сміття, яке людина залишає в лісах, є дуже токсичним в результаті його розкладу, що триває впродовж багатьох років та століть", - повідомили лісівники.

Крім того відвідувачі лісу замість того, щоб відпочивати в лісі та насолоджуватись чистим повітрям, перебуваючи на лоні природи, наражаються на небезпеку отруєння, зараження різними патогенами.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ліс, сміття
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.