Професія кадровика: плюси й мінуси*

Професія кадровика: плюси й мінуси*
Спеціаліст з кадрів займається багатьма питаннями, пов’язаними з персоналом. Його завдання – не лише пошук співробітників. Ним частіше займаються HR-менеджери. Кадровик також повинен вести документацію співробітників, видавати різноманітні довідки, вести облік трудових книжок, слідкувати за трудовою дисципліною і виконувати ще багато завдань. Це складна і відповідальна робота. Саме тому журнал для кадровика є цінним помічником. Але давайте поглянемо на ключові переваги та недоліки цієї професії.

Плюси


Думаєте про те, щоб обрати професію кадровика? Ось які її переваги варто враховувати:
• Повага працівників. Спеціаліст з кадрів не лише заповнює документи і може швидше видати потрібну довідку. Він також є особою, наближеною до керівництва організації. А це викликає повагу.
• Спокійна робота. Більшу частину часу потрібно працювати з документами. Багатьом людям це подобається. Ви сидите в теплому офісі, за своїм столом, подалі від шуму й метушні.
• Вирішення різноманітних завдань. Кадровик змушений постійно розв’язувати якісь проблеми. Часто питання є доволі заплутаними. Бажаєте вдосконалюватися? Тоді такі тренування для мозку стануть в нагоді.
• Умови праці. Оскільки кадровик є цінним спеціалістом, керівництво організації йде йому назустріч. Ви можете розраховувати на комфортне приміщення, соціальний пакет, 8-годинний робочий день з двома вихідними на тиждень. Звичайно, бувають і винятки. Але це залежить від конкретної компанії.
• Висока заробітна плата. Добре виконуєте свої обов’язки? Тоді керівництво навряд чи захоче, щоб ви покинули організацію. А тому ще одна перевага професії кадровика – матеріальні стимули.

Мінуси

З перевагами професії пов’язані її недоліки:
• Потрібно знаходити спільну мову і з керівництвом, і з працівниками. Завжди хтось буде незадоволеним і вважатиме, що кадровик міг би працювати краще.
• Спокійна кабінетна робота підходить не всім людям. Вона є доволі монотонною. Потрібно більше думати про здоров’я, оскільки сидяча праця не йде йому на користь.
• Завдання можуть бути такими складними, що на їх виконання потрібно виділяти багато часу і зусиль.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.