У Луцьку відбулася презентація монографії про унікальну ікону. ФОТО

У Луцьку відбулася презентація монографії про унікальну ікону. ФОТО
У Музеї волинської ікони відбулася презентація монографії Володимира Александровича «Холмська ікона Богородиці з Емануїлом».

Про це повідомили на сайті Луцькради.

Наукове дослідження присвячене одному з найвизначніших відкриттів українських земель – іконі Богородиці з Емануїлом із собору Різдва Богородиці в Холмі, яка зберігається саме у Музеї волинської ікони нашого міста.

«Ми не завжди відчуваємо те, чим ми багаті, а ви даєте шанс людям познайомитися з нашою історією, тому треба вміти цінити те, що ми маємо. А ця книга ще раз приверне увагу до унікальної ікони, до Музею волинської ікони і до нашого міста», – звернувся до автора в.о. міського голови Григорій Пустовіт.

У своїй монографії Володимир Александрович докладно аналізує Холмську ікону у контексті еволюції візантійської богородичної іконографії у зіставленні з широким колом зразків релігійної мистецької культури Візантії та малярства Італії. До слова, таких ікон князівської доби на Волині збереглося лише три, одна з них - ікона Холмської Богородиці.

Книга є авторською реконструкцією походження ікони. Видання складається із вступної частини та чотирьох розділів. Книга містить 142 сторінки та 128 високоякісних ілюстрацій. Розробником макету та мистецького оформлення видання є Федір Лукавий.

До слова, книга допоможе краще пізнати сакральну спадщину нашого народу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку відбулася презентація монографії про унікальну ікону. ФОТО
02 жовтень, 2018, 17:00