На Волині збирають гроші на книгу про легендарну 51-шу бригаду

На Волині збирають гроші на книгу про легендарну 51-шу бригаду
На Волині розпочали збір коштів, аби видати друком книгу «51/14 – історія нескорених».

Про це у соціальній мережі Facebook написала журналістка Жанна Білоцька.

Майже три роки тому Білоцька започаткувала написання книги «51/14 – історія нескорених».

«Це – історія легендарної бригади, з героїчним минулим, яку було знищено одним днем. Задум підтримали чимало людей, долучились журналісти не тільки з Волині, а й з інших регіонів. Так трапилось, ті, хто найбільше кричав та обіцяв допомогу, з часом розчинились. У підсумку, я залишилась майже сама», - зазначила вона.

В авторки неодноразово опускались руки.

«Адже ніколи подібним не займалась, та й обсяг роботи величезний. Хтось задавав питання: скільки за це отримаю? Дивувався, що роблю не за гонорари, а на голому ентузіазмі. Хтось крутив пальцем біля скроні, хтось сміявся за спиною, обливав брудом та твердив, що ніколи книга не вийде, бо я не той журналіст, з яким захочуть мати справу. Нерозкручений. Нікому невідомий.

Хоча говорити таке можуть недалекі люди і ті, кого не торкнулась війна, бо не за славу і гроші це робиться. Книга – це трагедія людських доль. Натомість, знайшлись ті, хто погодився на співпрацю зі мною. І це – більше тридцяти журналістів з Луцька, Нововолинська, Львова та інших регіонів. З Володимира-Волинського», - пише Жанна Білоцька.


«Багато було зроблено і зібрано матеріалів, що умістились на 500 сторінках. Щоб продовжити роботу та видати книгу, яка знаходиться у видавництві на редагуванні, і над якою ще працюють фахівці, потрібні кошти - 140 тисяч гривень. Саме стільки вартує друк 1000 примірників. Команда, яка обіцяла підтримку, відмовилась її надати у повному обсязі. Причину пояснила. Це – її право і я не буду осуджувати. Я намагалась знайти гроші самотужки, та окрім водіння за ніс та затягування часу нічого не отримала. На якийсь момент з’явилась надія, що книга таки побачить світ, але після того як зменшу тираж. Однак ціна 500 примірників усього лише на 35 тисяч гривень нижча. Тож знову питання зависло у повітрі» - йдеться в дописі.

«Цей проект мені показав справжнє обличчя «патріотів» і тих, хто насправді любить державу. Не кожен, хто одягнув вишиванку і кричить «Слава Україні», робить це щиро. І не кожен, кого вважають ворогом, є ним», - додала авторка.

«Отож, хто бажає підтримати проект, прохання перерахувати кошти на банківську картку, яку відкрила спеціально для видавництва книги: ПриватБанк: 5168757377148095, Білоцька Жанна Петрівна. Про стан рахунку буду звітувати», - закликала Білоцька небайдужих волинян.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Вся слава 51 мотострілецької дивізії Радянської Армі (яка за часів незалежної України і була переформована в 51 омбр) залишилась на полях Великої Вітчизняної війни, в боях проти німецьких нацистів. А те, що 51 омбр перейменцвали в 14 омбр за результатами її дій на Донбасі (де бригада фвктично розвалилась на більші та менші розрізнені шматки,втратила управління, фактично припинивши своє існування як цілісний і керований військовий організм) - зайве свідчення, що повели себе гідно в тій ситуації лише окремі військовослужбовці частини, але аж ніяк не вся бригада. Для особливо забудькуватих не полінюся нагадати, що саме з 51 омбр декілька десятків чоловік перетнули кордон з РФ і здалися російським прикордонникам, а сотні - рахувалися таким, що дезертирували. Кримінальні справи проти СОТЕНЬ!!!! колишній вояків бригади (за невиконання наказів і дезертирство), які були порушені у 2014 році, тільки нещодавно, вже 2018 році, закрила віськова прокуратура! І перейменування бригади з 51 на 14 пояснюється лише тим, що військове керіництво намагалося у такий спосіб змити з Української Армії цю ганебну пляму. Так що, краще припиніть це все блюзнірство, а зібрані кошти краще віддайте на реабілітацію поранених і покалічених з тієї ж тепер вже 14 омбр.
Відповісти
Останні новини
На Волині збирають гроші на книгу про легендарну 51-шу бригаду
10 жовтень, 2018, 05:44