У луцькому ботанічному саду без дозволу ріжуть дерева. ВІДЕО

У луцькому ботанічному саду без дозволу ріжуть дерева. ВІДЕО
Дерева у луцькому ботанічному саду уже кілька днів поспіль ріжуть комунальники, а дозволів на це ніхто не видавав.

Про це повідомляє Громадське Волині.

Представники Управління екології та природних ресурсів Волинської ОДА повідомили про те, що у п’ятницю, 19 жовтня, на території Луцького ботсаду здійснюються незаконні дії.

Як виявилося, працівники комунального підприємства зрізали дві старі тополі та розчистили частину території, що входить до об’єкту природно-заповідного фонду державного значення.

Головна спеціалістка відділу регулювання природокористування, моніторингу довкілля та погоджувальної діяльності Управління екології та природних ресурсів Волинської обласної державної адміністрації Катерина Філюта заявила, що дії, вчинені комунальниками є незаконними, адже Управління на ці дії іняких дозволів не давало.

Філюта телефонувала директору комунального підприємства в.о. директора Богдана Феденчука, втім той обіцяв з’явитися на місце події, та так і не з’явився. На дзвінки журналістів «Громадського.Волинь» також не відповідав. Тож, зрозуміти, чому вчиняюся такі дії не території ботсаду поки не вдалося.

Втім, Катерина Філюта викликала поліцію, аби зафіксуати правопорушення.

«Громадське.Волинь» також намагалося отримати коментар начальника Управління екології Луцької міської ради Анатолія Гламазди, втім, і він не відповідав на дзвінки.

Все ж редакція видання очікує на коментар від Луцькради, аби отримати пояснення, чому ріжуть дерева на заповідній території.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 11
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Тож на відео видно, що то гниляки, а не дерева
Відповісти
У нас уже в області рубку дерев дозволяють чи забороняють головні спеціалістки управлінь... О Карл!!!
Відповісти
Там взагалі є ботанічний сад? Чи тільки на бумажці? Для того, щоб активісти і наркомани змагалися між собою чиї білки спритніші?
Відповісти
Як дозволів ніхто не давав то хай ця Філюта там діжурить і наркоманів з он***стами ганяє, щоб не лякали дітей біля ПУМа, задовільняючи свої нужди в тих непрохідних кущах
Відповісти
Бариги продали Україну
Відповісти
Який ботанічний сад???? Хто там проходить то бачать купу сміття, шприців, бутилок і наркоманів серед бурянів з бульбуляторами. Кропива росте вище голови, ботанічним садом там і не пахне, а дерева від буревію поломані і були загрозливими для людей. То не розумію чому ті чиновники, які відповідають за "ботанічний сад" нічого там не проводять, які такі ціннні рослини чи дерева там ростуть? просто позорище для міста цей САД!
Відповісти
У місті анархія роби що хочешю. Який Ботанічний сад, який будинок офіцерів і ЗАГС .... грабуй кради.. це ж Україна
Відповісти
То наведіть там порядок! Проведіть громадські слухання чи потрібен Лучанам той так званий "Ботанічний сад" з нариками та ексгібіціоністами? Тільки "громадські слухання" а не слухання популістів з народного контролю на громадському телебаченні. Зверніться до обласної ради, міністерства, реорганізуйте, зробіть відпочинкову зону. А то тільки звикли фейси свої рекламувати! Триндять за той сад, а толку -мінус одиниця!
Відповісти
Років 30 тому там був ботанічний сад яким опікувалися студенти педагогічного інституту, кафедри біологія.
Зараз там смітник, заросло борщовиком, кропивою, верболозом.
Нікому немає жодного діла до цих територій, Аж доки активні лучани не спробували навести там лад.
Це викликало обурення у пані Філюти...
Пані Філюто - а чому ви раніше не звертали увагу на цей наркомансько-алкоголічний притон у центрі міста? Чому не слідкуєте і не підтримуєте в належному стані "ботанічний сад"... Самій не треба, але інших за це ви повинні покарати і зробити собі сумнівну рекламу.
Браво пані Філюто. І далі підтримуйте наркоманів та збоченців міста - створюючи для них зарості борщовиком і кропиви.
Відповісти
24 роки я живу поруч з так званим "ботанічним садом". Перша моя асоціація з цим місцем з дитинства - ексгібіціоністи . Ми з сусідськими дітьки називали їх " трісіпіськами " . Меморіал і цей парк були улюбленими місцями збоченців . Наступна асоціація - алкоголіки і наркомани . Тільки дурний піде вночі тим парком додому ,ВСІ знають ,що вночі туди краще не йти . Третє - сміття . Я особисто власноруч зібрала там за менше ніж рік більше 100!! 60-100 літрових пакетів сміття .Це при тому ,що там люди перед Пасхою організовують суботник і в той день все вичищається школярами . І ви ,скотиняки ,будете намагатись виставити в дурному світлі тих ,хто намагається власними силами розігнати той притон ???? Десятиліття влада робила вигляд ,що не бачить ,як в тому повороті творяться страшні речі! Шприци ,бульбулятори ,алкоголь . Компанії молодих людей йшли туди ,навіть ,о 8-9 ранку,аби хапнути чи вколотись ! Немає у вас совісті !
Карпати незаконно вирубують і вивозяться потягами і ви мовчите,а спилявши 2 гнилих дерева і викосивши бур'ян з нас зробили губителів природи ! Де ви були ,коли біля Променя спилювали мої улюблені вікові ялинки ??? Інша тема - собачий майданчик ,котрий там має бути . Вже пів року нам вставляють палки в колеса і не дають поставити загороджений майданчик . Лучани ,мами ,бабусі ,невже ви не хочете ,щоб ми не спускали собак поруч з вами і вашими дітьми ,а гуляли за огородженим заборчиком??Це ж усім буде комфорт та щастя ! Такі майданчики вже давно мають бути в кожному районі ,а ми ОДИН не можемо поставити . Місто не дає нам цього зробити ! Театр абсурду ,а не держава !
Відповісти
Нікого не цікавить, що хочуть зробити краще. Як мене бісять люди, які все, що вміють робити це триндіти язиком. Там одні наркомани і алкаши....зрізали одне дерево чи два. Давайте краще звернемо увагу на щось більш важливе...наприклад, на ліси Карпат, яких скоро не буде і залишимо в спокої людей, які дійсно роблять щось важливе!!!!
Відповісти
Останні новини
У луцькому ботанічному саду без дозволу ріжуть дерева. ВІДЕО
20 жовтень, 2018, 12:20