Особливості безпечного користування квартирним відеодомофоном*

Особливості безпечного користування квартирним відеодомофоном*
Мешканцям багатоповерхових будинків відеодомофони для квартири від Bezpeka-Shop дають зручність і підвищений рівень безпеки. Кожен раз, коли хтось підходить до замкнених дверей у під’їзд, вам не потрібно спускатися і зустрічати цю людину. Ви можете спілкуватися з візитером, бачити його і просто натиснути кнопку, щоб розблокувати двері. Але неправильне використання домофона може звести нанівець їх функції щодо забезпечення безпеки. Для уникнення такого розвитку подій зверніть увагу на описані нижче поради.

Перевіряйте кожного відвідувача

Завжди використовуйте функції аудіо- та відеозв’язку. Не потрібно просто натискати кнопку, навіть якщо чекаєте друга. Звичайно, під час вечірки не хочеться постійно перевіряти візитерів. Але краще не пошкодувати на це кілька секунд. Неуважність може призвести до того, що в будинок проникне стороння особа. Не можна сказати точно, з якою метою вона це зробить. Якщо не користуватися домофоном правильно, його встановлення стає беззмістовним.

Впускайте лише знайомих людей

Люди, які намагаються проникнути в будинок, можуть вигадувати найрізноманітніші аргументи. Наприклад, візитер скаже, що приніс пошту, перевіряє газові лічильники або просто загубив ключ. Інколи це може бути правдою. Але краще встановити суворі правила і дотримуватися їх.

Впускайте в будинок лише ту людину, яку добре знаєте. Якщо відео- та аудіозв’язок перервався, друг чи знайомий може зателефонувати вам і повідомити про свій візит.

Не записуйте ім’я поруч з номером квартири

Може здатися зручним записати номер квартири поруч з іменем на зовнішній панелі домофона. Але краще утриматися від цього. Хтось може дізнатися ваше прізвище, просто поглянувши, яку саме кнопку ви натискаєте. І навпаки – по прізвищу можна дізнатися точну адресу.
Якщо ПІБ мешканців записані на панелі зв’язку по замовчуванню, попросіть голову ОСББ чи представника керуючої компанії видалити ваші дані. Або ж підійміть це питання на наступних зборах співвласників багатоквартирного будинку. Поясніть свою точку зору. Можливо, сусіди захочуть вчинити так само.

Негайно повідомляйте про несправності

Якщо домофон не працює або ви помітили несправності зовнішньої панелі зв’язку, про це потрібно повідомити відповідальній за ремонт особі. Пам’ятайте, що цей пристрій створено не лише для зручності. Його використання є важливим заходом безпеки. Варто наперед дізнатися, до кого потрібно звернутися для усунення несправностей. Це може бути виробник домофона, авторизований сервісний центр, керуюча компанія.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: домофон
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Особливості безпечного користування квартирним відеодомофоном*
14 листопад, 2015, 15:21