В чому причина погіршення якості сигналу мобільного телефону?*

В чому причина погіршення якості сигналу мобільного телефону?*
Не має значення, користуєтеся ви телефоном зі стандартом GSM чи більш сучасним 4G. Погіршення зв’язку зазвичай викликане однаковими причинами. Не поспішайте переходити до іншого мобільного оператора. Цілком можливо, що це не вирішить проблему. Бажаєте дізнатися, яке саме джерело поганого сигналу змушує вас нервуватися?

Активний трафік

Навколо багато людей, які розмовляють по мобільному телефону, пишуть смс-повідомлення або подорожують по просторах інтернету? Це схоже на автомобільні затори в годину пік. Найближчі вежі стільникового зв'язку можуть просто не впоратися з такою активністю. Це і призводить до погіршення сигналу. Чим активніше трафік, тим слабкішим є зв'язок. Якщо ваш виклик приймає вже перевантажена вежа, він може бути скинутий.

Будівельні матеріали

Головні вороги телефонного сигналу - метал і товстий бетон. Тому зв'язок погіршується в підземних переходах і подібних до них спорудах. Якщо ви регулярно помічаєте загасання сигналу, коли ходите по будинку, або ж зв'язок поліпшується біля вікна, проблема може бути викликана саме будівельними конструкціями.

Розряджена батарея

Телефон потребує енергії для підтримки контакту з вежею стільникового зв'язку. З цим можуть виникнути проблеми, коли акумулятор знаходиться на межі повної розрядки. Контролюйте запас енергії гаджета.

Погодні умови

Проблема може бути викликана кількома причинами:
• Вплив на електромагнітні хвилі таких явищ, як підвищена вологість, сильний снігопад, дощ, гроза, вітер.
• Блокування сигналу складками місцевості, високими деревами з густими гілками та листям. Якщо будинок оточений пагорбами чи деревами, це може вплинути на якість зв’язку.
• Космічні явища. Виверження на поверхні Сонця відправляють до Землі потужні електромагнітні хвилі, які можуть впливати на мобільний зв'язок. Ці сонячні спалахи здатні порушувати сигнали, які направляються з супутників на планету і в зворотному напрямку.

Особливості місцевості

Географічні характеристики також впливають на рівень сигналу. Наприклад, якщо ви живете на одному схилі гори, а найближча вежа стільникового зв’язку знаходиться на протилежному схилі, навряд чи вдасться отримати гарний мобільний інтернет чи розмови.
Хоча ми не можемо вплинути на Сонце чи пагорби, можна підсилити слабкий сигнал. Саме для цього і призначені зовнішні 3G/4G антени. Вони здатні зробити сигнал потужнішим до 32 разів. Їх можна використовувати вдома, в офісі, автомобілі, громадських закладах та інших об’єктах.

Джерело: http://3gturbo.com.ua/

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: сигнал
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
В чому причина погіршення якості сигналу мобільного телефону?*
27 листопад, 2015, 16:09