Українці ‒ найкращі фантасти

Українці ‒ найкращі фантасти
Українці перемогли в конкурсі фантастичного оповідання «Якщо сьогодні завтра».

Так, перше місце присудили письменникові Ігорю Вересневу з Донецька за оповідання «Модератор реальності», друге – Олександру Юсупову з оповіданням «Рука», третє – Максиму Тихомирову за «Національну демографію», - пише Літакцент.

Загалом до участі в конкурсі допустили 271 оповідання авторів із Росії, України, Білорусі, США, Німеччини, Ізраїлю та інших країн.

Окрім того, спеціальну премію журналу «Наука и жизнь» отримав письменник Микола Немитов із Сімферополя за оповідання «Зірка над колодязем», а премію імені Жюля Верна посольства Республіки Франції в Росії здобув твір «Зворотної сили не має» Сергія Чебаненка з Луганська.

За підсумками конкурсу буде видано збірник фантастичних оповідань. Також твори опублікують на сторінках журналу «Наука і життя». Нагородження переможців заплановане на початок червня.

Конкурс був ініційований журналами «Наука і життя» та «Природа» Російської академії наук, посольством Республіки Франції в Росії, технологічною фірмою IBS і російським видавництвом «Октопус». Участь у конкурсі брали твори, пов’язані з такими технологічними сферами: комп’ютерні системи та мережі, штучний інтелект і робототехніка, альтернативні джерела енергії, біотехнології та біоінформатика, нанотехнології, нейротехнології в медицині.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Українці ‒ найкращі фантасти
31 березень, 2013, 07:00