Як лучанам отримати субсидію після монетизації

Як лучанам отримати субсидію після монетизації
Розповіли, як мешканці Луцька зможуть отримати субсидію після монетизації.

Про це йшлося у вівторок, 12 лютого, під час оперативної наради у Луцькраді.

Директор департаменту соцполітики Вікторія Майборода повідомила, що з 1 березня запроваджують надання субсидій на оплату житлово-комунальних послуг у готівковій формі.

Громадянам, які одержують пенсії, субсидію виплачуватимуть у Пенсійному фонді разом із пенсією.

Іншим же субсидію у грошовій формі перераховуватимуть грошовим переказом через «Ощадбанк», зокрема, платіжну систему «Система термінових переказів «Швидка копійка» або шляхом зарахування на поточні рахунки, відкриті у банку.

Для отримання грошового переказу необхідно буде звернутися у відділення «Ощадбанку» і надати паспорт та ідентифікаційний код. Одночасно з виплатою грошового переказу, кожному одержувачу субсидій відкриють персональний банківський рахунок, на який надійдуть суми субсидій у квітні та травні.

Пенсіонери, які отримають пенсійні виплати через інші банки, відповідно зможуть зняти свою субсидію безпосередньо у банкоматі цього банку. Тим, у кого немає картки, субсидію доставить «Укрпошта».

Тим, хто вперше звернувся у 2019 році для отримання субсидії, її нададуть у грошовій формі. Тобто. Розрахунки за спожиті послуги за цих осіб з підприємствами здійснюватиме «Ощадбанк», а субсидіанти отримають за результатами вже цього опалювального сезону залишок невикористаної субсидії готівкою через «Ощадбанк».

"У разі боргу у сумі 340 гривень субсидії та пільги будуть припинятися. Документи треба буде збирати заново та першочергово сплатити борг", - додала Майборода.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.