Волинян закликають допомогти повернути додому кажанів, які зимували у щілинах вікон. ФОТО

Волинян закликають допомогти повернути додому кажанів, які зимували у щілинах вікон. ФОТО
Кажанчиків, яких півтора місяці тому врятували у Володимирі-Волинському і відправили на утримання в Харків, потрібно повернути додому. Волонтер Ганна Доскоч з однодумцями оголосила операцію «Порятунок кажанів-2019. Повернення додому» і просить підтримати кампанію порятунку фінансово.

Про операцію з порятунку Ганна Доскоч написала на своїй сторінці у Facebook, - пише "БУГ".

“Ми безмежно вдячні співробітникам центру порятунку рукокрилих у м. Харків, які одразу ж погодилися прийняти наших 90 кажанчиків у себе, відгодувати їх та відправити у анабіозний стан додивлятися свої солодкі сни, а також усім небайдужим людям, які пожертвували свої кошти на оплату перевезення рукокрилих на тимчасове перебування у м. Харків. Проте, настав час їм прокидатися, повертатися додому на волю”, – написала Ганна Доскоч.



Волонтер просить усіх небайдужих підтримати операцію з порятунку фінансово. Вона озвучила необхідну суму : «потрібно близько 1 тисячі гривень».

Кошти можна перерахувати на рахунок Приват банк – 5168 7427 2221 5773 на ім’я Волошина Наталія Нілівна з позначкою «кажани».



За отримані кошти волонтери обіцяють прозвітувати.

На запитання чому потрібно кажанів повернути додому, жінка відповідає:

“Відповідь проста: кажани приносять величезну користь природі, рятуючи наші ліси, поля, сади від нашестя комах. Наприклад, один кажан за ніч може з’їсти до чотирьох тисяч комарів! А ще, поїдаючи мух та комарів, рукокрилі знищують переносників інфекційних захворювань!



Якщо ж зважати на той факт, що усі 26 існуючих в Україні видів кажанів, занесені до Червоної книги України (у рік одна особина народжує лише одне-двох дитинчат), то врятована колонія з 90 дорослих особин – це для нашого міста неоціненний скарб!”.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.