Як надати першу допомогу кішці зі зламаною лапою?*

Як надати першу допомогу кішці зі зламаною лапою?*
Правильний догляд за кішкою зі зламаною лапою має велике значення для процесу відновлення. Якщо тварина травмувалася і ви не знаєте, чи безпечно везти її до клініки, варто викликати швидку ветеринарну допомогу – http://www.vetdrug.com.ua/. У більшості випадків причиною травми є наїзд транспортного засобу, падіння з великої висоти, конфлікти з іншими тваринами. Своєчасно надана допомога та правильний догляд допоможуть кішці швидше повернутися до звичного життя.

Як доправляти кішку в клініку?

Дуже важливо правильно надати тварині першу допомогу. Якщо ви несли її неправильно, простий перелом може перетворитися на складний зі зміщенням. Може бути краще викликати ветеринара, який проведе обстеження та забезпечить правильне транспортування постраждалої кицьки.

Зберігайте спокій та не впадайте у паніку, оскільки будь-яка помилка може серйозно нашкодити тварині. Зазвичай травмована кішка інстинктивно ховається у темне місце. Виймати її звідти потрібно обережно, інакше можна ще більше пошкодити лапу. Коли тварині боляче, вона дряпається і кусається. Можуть знадобитися заспокійливі ліки.

Будь-яке надавлювання на пошкоджену кінцівку може призвести до подальшого розриву судин та м’яких тканин, а також до зміщення кістки. Бажано покласти тварину в коробку чи простору клітку, вистелену м’якою ковдрою. При пошкодженні м’яких тканин знадобиться промивання чистою водою. Рекомендується також обробити рану знезаражуючим засобом.

Чим раніше ви звернулися в клініку з сучасним діагностичним та хірургічним обладнанням, тим більшими є шанси на успішне лікування. З часом хірургічні процедури стають складнішими через заростання місця перелому волокнистою тканиною.

Догляд після повернення з клініки

Коли тварина отримує серйозну травму, потрібно забезпечити їй увагу та турботу. Потрібно бути поруч з кішкою, щоб вона не відчувала себе самотньою та покинутою.

Якщо котяче ліжко знаходиться на підвищенні, опустіть його на землю. Місце для спання повинне бути темним, тихим та в міру прохолодним. Для швидшого одужання кіт повинен багато відпочивати.
Поставте котячий туалет ближче до місця відпочинку кішки, щоб їй не доводилося щоразу долати велику відстань. Задля гігієни засипайте у туалет шматки паперу, а не пісок.

Їжа та вода також повинні знаходитися біля кішки. Але ставте їх на відстані від туалету (не забувайте регулярно промивати його).
Виконуйте усі вказівки ветеринара, навіть якщо вони здаються вам зайвими. Лікар краще знає, що потрібно робити.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.