Найбільший різьблений трон: у Володимирі встановили рекорд України. ФОТО

Найбільший різьблений трон: у Володимирі встановили рекорд України. ФОТО
28-го вересня у Володимирі-Волинському в рамках втілення проєкту “Князівський шлях до трону” встановили новий рекорд України – представили дерев’яний трон, висота якого 3 метри 30 сантиметрів, ширина 2 метри – 67 сантиметрів.

Про це інформують на сайті Володимир-Волинської міської ради.

Пленер різьбярів “Князівський шлях до трону”, під час якого майстри з різних куточків України створювали мистецькі вироби із дерева, завершився встановленням рекорду України.

На території “Городище – Вали ІХ-ХІІІ ст” у древньому Володимирі представник Національного проєкту “Книга рекордів України” Олександр Шустерук вручив сертифікати адміністрації Державного історико-культурного заповідника “Стародавній Володимир” Володимиру Пикалюку та автору роботи Сергію Ничипоруку.

Рекорд встановили у категорії “Талант і майстерність у сфері культури та мистецтва”. Сфотографуватися на троні можна вже сьогодні, 28-го вересня, під час проведення дійства.

Майстри із Рівненщини, Одещини, Івано-Франківщини та Волині, які впродовж 5-ти днів працювали над створенням фігур волинських князів, також отримали нагороди та подяки з рук міського голови Петра Саганюка.

На учасників заходу очікують театралізовані екскурсії, майстер-класи , виставка сакрального мистецтва та металопластики ІХ-ХІІІ століття, фотозони в стилі князівської доби, ярмарка та вогняне шоу.

Нагадаємо, що спільний проєкт “Князівський шлях до трону” Володимира Пикалюка, директора Державного історико-культурного заповідника “Стародавній Володимир”, Любові Саць, начальника відділу проєктної діяльності Володимир-Волинської міськради та художника, проєктанта Сергія Ничипорука став переможцем конкурсу “Малі міста – великі враження” і спрямований на інтеграцію культурної спадщини в громаду міста.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Найбільший різьблений трон: у Володимирі встановили рекорд України. ФОТО
28 вересень, 2019, 22:51