П'ятирічний Аскольд потребує негайної допомоги. ВІДЕО

Багатодітна сім'я з Рівного благає допомогти врятувати п’ятирічного Аскольда.

Місяць у хлопчика болів животик, але лікарі не змогли діагностувати причину, - йдеться в сюжеті Першого національного.

Радили батькам лікувати інфекцію, аж поки дитина не втратила 7 кілограмів - третину власної ваги. Місяць тому знесиленому Аскольду видалили пухлину й частину кишечника. Дослідження підтвердили попередній діагноз хірургів - пухлина злоякісна.

Організм п'ятирічного Аскольда бореться з ускладненнями після першої хіміотерапії. Попереду - ще три курси. За дослідженням видаленого під час операції матеріалу, діагноз однозначний - рак.

"У нього захворювання - лімфома Беркітта. Це відноситься до нехочкінських лімфом. Лікування потребує тривале і дуже складне", - каже в.о. завідувача онкогематологічного відділення обласної дитячої лікарні Дана Барабаш.

Після першої хіміотерапії дитину лікують ще й від стоматиту й токсичного гепатиту. Перші дні Аскольд відмовлявся від їжі - було боляче жувати й ковтати. Уперше попросив поїсти тиждень тому.

"Він був у дуже тяжкому стані, і ми вже відверто кажучи, готувалися до найгіршого. А зараз це для нас уже свято сімейне сьогодні, свято", - розповів батько Аскольда Вадим Павлович.

Щоб потішити Аскольда, його друзі в дитсадку малюють веселі листи-картинки. І вірять, що незабаром знову гратимуться з товаришем.

Чекають Аскольда в садочку й вихователі. За місяць, поки хлопчик у лікарні, за ним усі дуже сумують.

"Він завжди - щира, дуже вихована, чемна дитинка. Ми дуже скучаємо за ним. І віримо, що він до нас повернеться", - помічник вихователя Клавдія Казанська.

Утім, прогнозів щодо одужання Аскольда рівненські лікарі не роблять, - бідкаються батьки хлопчика. Закордонні медики налаштовані оптимістичніше.

"Є таке поняття, як прогноз в онкологів. Так от закордонні клініки, спеціалісти дають високі прогнози, стосовно нашої проблеми, безпосередньо - це 80 навіть 90% того, що дитина одужає", - розказав батько хлопчика.

Сина вилікують за кордоном, - упевнений Вадим Павлович. От тільки боротьба із хворобою в ізраїльській клініці коштуватиме сотні тисяч доларів. Аскольдова родина позичає гроші, продає речі, але зібрати зможе лише 5-ту частину від потрібної суми.

"200, 300 навіть тисяч ми зможемо знайти. Але нам потрібно мільйон триста. Мільйон гривень. Це треба або вкрасти піти, або я не знаю, що зробити", - каже чоловік.

Павловичі не втрачають віри в людське милосердя. Й просять допомогти з лікуванням сина.

Довідка

Телефон: 0950363005. Павлович Вадим Миколайович - батько Аскольда.

4405 8858 2851 2159 на ім,я батька: Павлович Вадим Миколайович.

ДЛЯ ЮРИДИЧЕСКИХ ОСОБ:

ПриватБанк
КОД ОКПО отримувача 14360570

отримувач платежу
Установа банку: ПриватБанк
МФО банку: 305299
КОД ОКПО банку:14360570
Рах. отримувача 29244825509100
Призначення платежу: для поповнення карти 4405885828512159, Павлович Вадим Николаевич, 2929408839



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
П'ятирічний Аскольд потребує негайної допомоги. ВІДЕО
28 травень, 2013, 16:54