Переможниця «Ігор Нескорених» навчає лучан стрільбі з лука. ВІДЕО

Переможниця «Ігор Нескорених» навчає лучан стрільбі з лука. ВІДЕО
Як натягнути тятиву та потрапити у ціль вчили усіх охочих у клубі "Archers Birds", що у Луцьку. Клуб стрільби із лука створила учасниця національної збірної Ігор нескорених 2018-го Майя Москвич.

Нині стрілків у клубі 15. Щоб зібрати гроші на нове спорядження та облаштування клубу, організували благодійний марафон зі стрільби із лука, - пише Суспільне Волинь.

З олімпійським видом спорту – стрільби із лука, каже Майя Москвич, познайомилася перед "Іграми Нескорених 2018". Того ж року отримала золото на змаганнях у Сіднеї. Відтоді, каже, розвиває цей вид спорту у Луцьку.

"Коли я готувалася до "Ігор Нескорених" я була в Києві і тренувалася там, тому що в Луцьку не було. Власне, тому я це і створила, тому що виграла змагання, хотілося зробити щось і для власного міста. Ми будем вчитись стріляти, знайомитись з цим видом спорту в Луцьку і разом з тим збирати на потреби нашого клубу, тому що на переїзди дуже багато іде витрат", - каже чемпіонка «Ігор Нескорених - 2018» Майя Москвич.

Один з членів клубу Павло Ковальський, учасник національної збірної "Ігор Нескорених 2020" каже, що представлятиме Україну на змаганнях у двох дисциплінах – веслування на тренажері та стрільба з лука.

"Цього року мені пощастило попасти до складу збірної України. Того року Майя представляла, а зараз перейняли волинську естафету і будемо представляти Волинську область і Україну на міжнародних змаганнях "Ігор Нескорених" - розповідає Павло Ковальський.

Наразі, розповідає Павло, по декілька разів на тиждень готується до ігор у цьому клубі. Під час благодійного марафону став тренером для тих, хто захотів навчитися стріляти у ціль.

"Це в нас є базовий варіант, приклад лівостороннього олімпійського лука. Хто прийде, буде мати бажання постріляти або навчитися це зробити я буду допомагати у цьому активному процесі. Нашу локацію ще не всі знають, тому ми очікуємо на наших гостей", - говорить Павло Ковальський.

Зі слів Майї Москвич, з наступного року у клубі планують навчати стріляти з лука дітей. Нині шукають кошти на купівлю юнацького спорядження.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
яка ціна Маї? ну типу це ж благодійно має бути ?
Відповісти
набере людей... отримає якийсь грант... чи бабло... люди за так не живуть... і в МАЇ немає законного бізнесу...
Відповісти
Останні новини
Переможниця «Ігор Нескорених» навчає лучан стрільбі з лука. ВІДЕО
01 січень, 2020, 14:45