Це не імпровізація, – Пустовіт про нічну трощу Старого ринку

Це не імпровізація, – Пустовіт про нічну трощу Старого ринку
Виконувач обов'язків мера Луцька Григорій Пустовіт зробив заяву щодо нічних подій на Старому ринку Луцька.

Григорій Пустовіт нагадав, що учора, 4 лютого, ввечері муніципали спробували демонтувати незаконні кіоски на Старому ринку.

«Хотів би сказати, що це не спонтанний акт, не імпровізація. 29 січня розірвали угоду з КП «Луцькі ринки» щодо подальшого використання комунальної землі. Хочу нагадати, що Луцька міська рада вирішила не продовжувати використання території, що займає Центральний ринок, для торгівлі, за виключення критого павільйону, що є в приватній власності і буде функціонувати. Усі інші території прийняли рішення про перенесення. Вони мають бути не ліквідовані, не закриті, а перенесені. Тому коли сьогодні говорять, що ринок повністю ліквідовується – це неправда», - заявив він.

За словами Пустовіта, Новий ринок уже почав функціонувати. Він нагадав, що питання перенесення МАФів у Луцьку виникло вже давно, а підприємців попереджали про знесення вже неодноразово.

«Скликати позачергову сесію ми не будемо, бо міська рада не має права скасувати рішення. Це робить суд. Зараз проводиться слідство стосовно дій муніципальної варти: хто порушив, що порушив, хто на що мав право чи не мав. Представники ринків захищають своє особисте – це їхня робота, їхній хліб. Ми, як міська рада, захищаємо інтереси лучан і не маємо жодних особистих інтересів. Місто має гарну атракцію біля замку. Ринки треба перенести. Сподіваюся, що не буде потреби примусового перенесення», - додав в.о. мера Луцька.

Натомість підприємці стверджують, що під час знесення ринку були люди у балаклавах, яких вони називають «тітушками». Вони обурені, що демонтаж відбувався силовим методом. Підтримали їх і декотрі депутати Луцькради, як от Микола Собуцький та Павло Данильчук.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Що відбувалося вночі на Старому ринку. ФОТОРЕПОРТАЖ

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Виконувач обовязків кого?Хто його уповноважував?Зрадники-перебіжчики недодепутати.Поки все не буде приведено в законне русло,таких дій ми ще побачимо багато.Хто зараз "керує"містом,всім зрозуміло.Але вони ще хочуть узаконити це через вибори.То ж думай лучанине, в якому місті ти хочеш жити завтра.Слава Богу і Слава Україні.
Відповісти
ЯКщо це не імпровізація то Вам пане ПУстовіту та Керіник групи зі знесення НЕдопаде пора на НАРИ!!!!
1) Ваша підлегла Сиротинська вчора на ефірі АВерсу повідомляла, що у неї та її підлеглих вчора о 17.30 закінчився робочий час. І вони пішли по домах. ХТо та на-якій підставі у формі муніципальної поліції (купленій за наші кошти) вночі нищив майно?
2) Якщо це була не "імпровізація" то нагадаю ВАм знищили майно підприємція з якими договори навіть близько не розірвали? Це як назвати? Умисне нищення майна....
ВЛАДА ВАМ ПОРА ІТИ!!!!
Відповісти
А чому б ту техніку не підігнати в парк біля 2-ї лікарні і не знести там маєток депутата Ткачука? Хіба там можна будувати? Чи це законно? Вони роздеребанили всю землю і втратили вже почуття реальності ті Пустовіти, Поліщуки, Ткачуки
Відповісти