Луцькрада не повідомляла поліцію про наміри зносити Старий ринок. ОФІЦІЙНА ЗАЯВА

Луцькрада не повідомляла поліцію про наміри зносити Старий ринок. ОФІЦІЙНА ЗАЯВА
Поліція Волині офіційно заявила, що Луцька міська рада не повідомляла правоохоронні органи про те, що увечері 4 лютого планують здійснювати примусовий демонтаж контейнерів на Старому ринку.

Про це інформує сектор комунікації поліції у Волинській області.

Правоохоронці вважають безпідставними звинувачення у тому, що поліція стала "на сторону натовпу невідомих осіб, а не закону" та що бездіяльність та неналежне виконання обов'язків поліції не дали завершити законний демонтаж частини Старого ринку.

"Співробітники поліції області діють винятково в межах правового поля та повноважень, визначених чинним законодавством. При цьому дії поліцейських спрямовані на виконання завдань, передбачених Законом України «Про Національну поліцію»: насамперед – на забезпечення публічної безпеки і порядку, охорону прав і свобод людини.

Зважаючи на це, закиди, що під час демонтажу торгових місць «поліція стала на сторону натовпу невідомих осіб та не змогла забезпечити виконання рішення міської ради», є необґрунтованими та безпідставними. Зазначають, що поліція Волині перебувала й залишається на стороні Закону та захисту прав і свобод громадян", - йдеться у заяві.

Нагадаємо, вчора, 4 лютого, близько 23 години на лінію «102» надійшло повідомлення про те, що на вулиці Глушець у Луцьку близько 40 невідомих осіб пошкодили торговельні контейнери та зносять ринок.

За цим фактом слідчі Луцького відділу поліції відкрили кримінальне провадження. Відомості внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 194 Кримінального кодексу України.

В рамках досудового розслідування поліцейські встановили 29 громадян, котрі в темну пору доби в балаклавах здійснювали демонтаж на ринку. Їх доставили до відділу поліції, де встановили їхні анкетні дані та відібрали пояснення. Усі вони виявилися співробітниками муніципальної варти. На місці події правоохоронці затримали та вилучили спецтехніку – маніпулятор та екскаватор.

Поліція продовжує забезпечувати громадський порядок на території ринку.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Що відбувалося вночі на Старому ринку. ФОТОРЕПОРТАЖ

Разом з тим повідомляють, що до органів поліції області від Луцької міської ради не надходило жодних звернень щодо забезпечення публічної безпеки та порядку під час виконання комунальниками та муніципальною вартою демонтажу тимчасових споруд та інших конструкцій на Старому ринку. Зауважують, що нарада в міській раді за участю представників Луцького ВП та Управління превентивної діяльності ГУНП у Волинській області щодо забезпечення безпеки й дотримання громадського порядку відбулася не напередодні вчорашніх подій, а в четвер, 30 січня.

На ній правоохоронці довели до відома міської влади правові підстави залучення поліцейських до забезпечення публічної безпеки та правопорядку, поінформували про алгоритми реагування на правопорушення. Про початок демонтажу споруд та інших конструкцій на Старому ринку, спроба якого відбулася вчора пізно ввечері, міська рада поліцію не повідомляла. Правоохоронці прибули на виклик громадян про нищення невідомими особами із застосуванням спецтехніки торговельних контейнерів.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 13
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
де ж ваші атавісти, патрійотично нагострені громадяни, професійні балаганщики та інші революціонери?
Відповісти
І що тепер пустобрюхи,в черговий раз обі....Прийшов наказ і ви до справи,але не все узгодили,вир...Це вам не універмаг...
Відповісти
З якого часу,чи по якому закону муніципали мають право ходити в балаклавах?
Відповісти
А Шпига знову пропітляв!
Відповісти
Невідомі в балаклавах виявились муніципалами?! Це фактично організація злочинного угрупування під прикриттям органу місцевого самоврядування!!!
Де ж дівся вічний "радник"? Хто ж так радить? Прапорщик тупий і твердолобий, а ті хто йому це нарадили ще тупіші?
Так і до міського майдану не довго, нелегетимне керівництво міста тітушок утримує за кошти громади!!
Відповісти
Самий лисий дав команду фас, а ці свині тут як тут. 15% людей зробили майдан, думаю скоро будуть шини і буде друга Одесса у МР. Тому панове свині (Полішукі і Пустголовівіти) збираєте валізи і го до Вітьки в Ростов, a то буде пізно.
Відповісти
У влади немає мудрості, як говорила ще моя бабуся: "Як на дурне то як запали". Ви не знаєте тих людей які там торгують, ви хочете щоб вони прийшли до ваших домів, до ваших сімей випити чашку кави ? Люди зараз і так озлоблені на владу, вам того ще мало ? Ви хочете заворушення ? Хочете ще людей по лікарнях ? Вам так буде добре ? Із вашим віком на жаль мудрості у вас як в звичайного хулігана.
Відповісти
А можна було всього на-всього:
1) дочекатись 30 червня (дати закінчення договору), 2) запустити додаткових 3 - 4 маршрута на Новий ринок 3) переговорити з ОДА щодо перенаправлення сільських маршрутів через вул. Боженка
4) організувати 2 - 3 міські ярмарки/фестевалі на новому ринку... і підприємець піде туди де є покупець!!!! НАВІТЬ САМ ЗАПЛАТИТЬ ЗА ТЕ ЩОБ ТУДИ ВТРАПИТИ!!!!

Але ж простіше найняти тітушок :( ???
Відповісти
Цікаво чи ,"великий" майдан збереться захищати "права"тих торгашів які на свято мандарини продають по 60 а в будень по 35.
І так зі всім.
Відповісти
Якщо дійсно в балаклавах були незаконні "муніципали"в поза робочий час,які знищили майно громадян,то це чистий кримінал і має бути суд,а та "керовниця"вже має написати заяву на звільнення.
Відповісти
В країні війна , вічна економічна криза , а вони ринок переносять, відновлюють історичні місця і залишають одних без роботи,без грошей для існування, а інших від привабл ивого місця де купити занедорого сільське яйце чи молоко . А лучани мовчать . Не той час вибрали для переносу ринку. Має бути соромно.
Відповісти
Міськ рада й підприємців не попереджала а ви поліцію хотіли
Смішно
Відповісти
Це ж щоб залучити поліцію до забезпечення порядку під час виконання законних дій, треба обгрунтувати поліції цю законність. А з цим біда. Як може поліція забезпечувати громадський порядок під час умисного пошкодження майна під приводом виконнання рішення ЛМР? Як можна бульдозером демонтувати МАФ, не пошкодивши його? Може одразу танком? І поліція це має спокійно супроводжувати???
Відповісти
Останні новини
Луцькрада не повідомляла поліцію про наміри зносити Старий ринок. ОФІЦІЙНА ЗАЯВА
05 лютий, 2020, 18:24