«Модерн-Експо» і «Кромберг енд Шуберт»: як в умовах карантину працюють великі підприємства

«Модерн-Експо» і «Кромберг енд Шуберт»: як в умовах карантину працюють великі підприємства
Великі підприємств з іноземним капіталом «Модерн-Експо» та «Кромберг енд Шуберт» внесли корективи у роботу через запровадження в Україні карантину.

Про те, яких заходів вживають задля запобігання розповсюдженню коронавірусу, на цих підприємствах прокоментували Інформаційному агентству ВолиньPost.

Зокрема, у пресслужбі «Кромберг енд Шуберт Україна Луцьк» повідомили, що як і на заводах їхніх клієнтів в Німеччині, Польщі та Нідерландах, робота триває, але з дотриманням усіх рекомендацій уряду.

– На підприємстві вживають посилених заходів санітарної безпеки, використовують маски та дезінфектори.
– Компанія обмежила контакти із зовнішніми постачальниками.
– Усі відрядження працівників підприємства - скасовані.
– Скасували прийом зовнішніх колег, партнерів та гостей.
– Ведуть постійний контроль за здоров’ям та самопочуттям персоналу, усі робочі поверхні обробляють антисептиками.

Щодо запровадження невідкладних карантинних заходів для боротьбі з коронавірусом на підприємствах області інформували 17 березня під час позачергового засідання правління Волинського обласного об’єднання організацій роботодавців. Саме тут прокоментували ситуацію на «Modern-Expo».

Голова правління об’єднання та співзасновник групи компаній «Modern-Expo» Петро Пилипюк переконаний, що «Інтереси бізнесу – важливі, але життя людей важливіше», – саме тому вважає, що жорсткі заходи безпеки на масштабному підприємстві – необхідність.

Як убезпечують здоров'я на «Modern-Expo»:

– Усі використовують маски, адже на підприємстві вважають, що це мінімізує ризики. Замовили 6 тисяч масок у місцевого виробника, що відшиває їх на замовлення із восьмишарової марлі.
– Для того, аби люди мали можливість користуватися дезінфікованою маскою, їх перуть і змінюють тричі на день.
– Близько 600 людей працюють віддалено, колектив не звільняють.
– Харчоблок перевели у спеціальний режим. Їжу подають працівникам на робоче місце в обідню перерву.
– Усім, кому потрібне користування переодягальнею та душем, мають на це право, однак усім іншим одяг розносять особисто.
– Важливо, що з працівниками активно проводять просвітницьку роботу.
– Аби мінімізувати ризик, змушують людей використовувати окуляри, маски та рукавиці у повсякденному житті. Окрім того, підприємство заключило договір з перевізником, який буде розвозити працівників додому після роботи та забирати на підприємство. До слова, у цей автобус без спецзасобів їх не пустять.
– На «Modern-Expo» працюють над розробкою системи фуд-боксу, аби працівники не ходили до магазинів, а замовляли усе необхідне.
Відповідно, рітейлер відбирає замовлений онлайн товар, фасує і під час виходу працівників зі зміни видає замовлення.
– До того ж керівників груп зобов’язали створити спеціальні чати з кількох осіб, аби контролювати температуру кожного працівника, який зобов’язаний зробити температурний скрінінг та повідомити керівництво про те, чи йтиме на роботу, чи ні.

«Питання здоров’я – надзвичайно важливе, зволікати – не можна», – каже Петро Пилипюк.

Усі новини на тему «Коронавірус COVID-19» на Волині та в світі можна прочитати ТУТ.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 22
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Масок, нема. Ані єдиної у робітників, лише у охорони. Температуру, ну при наймі вчора не виміряли. Та і у такій кількості людей ,всі ми у близькому контакті,навряд такі засоби дієві. Плюс вистачить одного хворого охоронця, який через себе пропускає кожного, для пандемії на заводі.Просто на заводі мабуть працюють зомбі а не люди, а вони, як відомо безсмертні))))
Відповісти
Так, масок немає,з робітників тільки в охорони, ніяких дезинфікуючиш засобів немає. Таке велике скупчення людей, але ніхто і не говорить про карнтин
Відповісти
Стаття фейк.
Відповісти
Жесть повна, все почнеться з крошу. До того як зайти на завод ще треба доїхати, 70 чоловік в автобусі, які норми, яка темпиратура, це порушення карантину!
Відповісти
Якщо вже вони не хочуть закривати на карантин, то потрібно при вході на завод міряти темпаратуру, давати маски та дезенфікувати руки. Маски тільки в охорони та працівників харчування дезенфекція рук при вході. Але скільки людей їдуть в автобусі на роботу... Вистачить одного хворого і все
Відповісти
Шановні, хто нам повірить? Журналюги ж краще знають! Їм шоу показали, і все. Поки замовники не стануть і(або) не підтвердять зараження на заводі будемо ми працювати як миленькі, а ще й по вихідних за серпень попрацюємо. Гідна оплата нинішньої понаднормової праці через пів року!!! Якщо доживемо)
Відповісти
Ніякіх масок нема, замір температури не поможе, вони там таблеткі будуть пити шоб пройти на завод. Стаття фейк! Шевельова збрехала. Потрібно ше раз перевірити завод повністю. Це грубе порушення карантиту.
Відповісти
Підприємства треба терміново закрити!!! Там скупчення тисяч людей з низьким соціальним рівнем, що означає - найменш захищених у будь-якому відношенні.В протилежному разі вони стануть супер-розповсюджувачами віруса.
Відповісти
То Шевельовій за систематичну, цинічну брехню і приховування справжніх, соціальноважливих проблем заводу, вже давно варто вирвати обценьками язик і всунути їй цей язик в одне місце.
Відповісти
Те що тут у статті повна маячня. Школи по зачиняли бо масове скупчення людей ринки також бо масове скупчення, на перезмінці на заводі кромберга близько 2 тис персоналу в дуже близькому контакті. Масок немає, тільки в медсестри і охорони . На підприємстві працюють люди з майже всієї області і Рівненщини також. Якщо вірус попаде на завод про наслідки годі говорити.
Відповісти
Доброго дня!
Незнаю чи читаєте ви повідомлення, хочеться вірити, що все таки так!
Ніколи не пишу і не коментую публікації журналістів, але на цей раз просто не можливо втриматися!
Я про Вашу публікацію щодо підприємства "Кромберг енд Шуберт"...
Ви серйозно??? Ви самі вірите хоча б в одне слово з Вашої статті?
Це підприємство, яке своїх працівників ніколи не мали за людей, а при теперішній ситуації тим більше! Ви щоб мали стати на сторону простих людей, які там працюють, і висвітлити, в яких умовах вони працюють під час карантину, то з керівництва зробили святих людей?
А Ви знаєте, що все керівництво і весь офіс підприємства Кромберг енд Шуберт сидить на карантині, а працюють лише робочі??? Ви знаєте, що там працює сотні людей, які щодня з'їжджаються з усієї області, не знаючи з ким вони контактували в особистий час, а потім працюють в закритому приміщенні на відстані 0,5 м один від одного без масок та дезинфекторів??? Ви знали що ніхто їм темп не вимірює, і робочі поверхні ніхто не дезинфікує???
А це такі ж люди як і ті хто ізолював себе, вони дома мають сім'ї, дітей, батьків, вони їдуть на роботу, бо їхнє керівництво наплювало на них, а людям потрібно триматися роботи, щоб прокормити дітей... Ви це покажіть, щоб влада міста звернула на це увагу, щоб вплинула на керівників, щоб прості люди які хочуть бути здоровими, мали можливість бути такими!!!
А Ви показуєте гарну картинку, якої ніколи не існувало в стінах Кромберг енд Шуберт!!!
Відповісти
бардак!!!там не працюю і я просто шокована (((редакція волинь посту має за брехливі статті відповісти, як і кромберг!
Відповісти
Все брехня.
Людей не за що не приймають а в нас вдома діти.
Маски тільки в охорони.
Відповісти
Реально - це все жах....Це не смішно, а страшно. Життя людей для них нічого не вартує.
З того, що вони сказали насправді жодного слова правди НЕМАЄ...
Треба чекати, щоб хтось помер , лише тоді вони будуть робити висновки.
Відповісти
Я за розголошення жахливого стану на Кромберг енд Шуберт !!! Все що написано в статті відверта брехня !!! Там працює багато людей з різних регіонів області і навіть не одної !!!!! В разі чого може виникнути дуже велике лихо !!!! Потрібно розголошувати таку страшну загрозу і до відповідальності керівників які це допускать
Відповісти
Маски видають на охороні при вході. Кожен день нову. Засоби для дизінфекції рук в легкодоступних місцях на виробництві і в офісі, і завжди в наявності. Їжу привозять в ланчбоксах прямо в цех) Працівників почали довозити на окремому транспорті щоб не користувалися громадським. Єдине що не всі працівники носять маски, вони вісять на шиї для декору - тут треба було б якісь жорсткіші міри.
Відповісти
Та хоч би навіть і видавали маски, і міряли темперетуру... хіба це змінює ситуацію? Це тільки показує,як керівництво зневажливо ставиться до своїх працівників, бо боїться втратити свої гроші закрившись на карантин. Навіть в такий небезпечний період для життя людства думають,як би заробити. Ви працюйте дурні, а вони вам маску дадуть... Люди, схаменіться. Подумайте самі про себе і свої сім'ї.
Відповісти
правда лише про камандіровки все остальне БРЕХНЯ!
Відповісти
Смішно читати,ну маски то таке,можливо вони й не допоможуть здоровим,але кажуть що вони рівняться на закордонних колег ,так там плани на відсотків 40% менші за наші, 80 одиниць норма,люди працюють спокійно попиваючи пепсі-колу ,а у нас 10 років було 116 проводок,а тут якраз в час пандемії коли з робочих мали б зменшити навантаження встановили норму 126, на лінії бедлам,люди лізуть один одному на голови, попід руки,тут такий близький контакт,що майже кекс,а ви волаєте про пів метра дистанції
Відповісти
На завод без масок не пускають. При вході та скрізь по заводу розміщені дезинфікатори. Столова не працює. Більшість офісних працівників працюють віддалено з дому. Ситуація виглядає контрольованою.
Відповісти
На завод без масок не пускають. При вході та скрізь по заводу розміщені дезинфікатори. Столова не працює. Більшість офісних працівників працюють віддалено з дому. Ситуація виглядає контрольованою.
Відповісти
На завод без масок не пускають. При вході та скрізь по заводу розміщені дезинфікатори. Столова не працює. Більшість офісних працівників працюють віддалено з дому. Ситуація виглядає контрольованою.
Відповісти
Останні новини
«Модерн-Експо» і «Кромберг енд Шуберт»: як в умовах карантину працюють великі підприємства
17 березень, 2020, 12:38