Як правильно підготуватися до фіксації брекетів?*

Як правильно підготуватися до фіксації брекетів?*
Якщо ви читаєте цю статтю, значить, використання брекетів вже вас цікавить. Професійний лікар ортодонт в стоматологічній клініці Familia (Київ) допоможе зрозуміти, чи справді вони необхідні, як правильно їх підібрати та використовувати. Якщо ж рішення вже прийняте і ви готуєтеся до встановлення брекет-системи, варто правильно підготуватися до процедури. Аби ваш візит до ортодонта був максимально комфортним, радимо прислухатися до наведених нижче підказок.

Ретельно почистіть зуби

Використовуйте щітку, пасту і нитку. Ортодонту для роботи потрібна гладка чиста поверхня без нальоту. Якщо зуби не є такими, буде проведена додаткова професійна чистка. Навіть мікроскопічні часточки їжі погіршують прилягання скоб до зубів.

Підготуйте легке знеболювальне

Процедура встановлення брекетів (якщо її проводить досвідчений лікар) є безболісною. Однак деякі люди з підвищеною чутливістю зубів можуть певний час відчувати дискомфорт. Тому підготуйте знеболюючі засоби, такі як парацетамол чи ібупрофен. Обов’язково проконсультуйтеся з лікарем, перш ніж приймати їх.

Вживайте м’яку їжу

М’яка їжа буде більш безпечною для брекетів у довготривалій перспективі, оскільки тверді продукти можуть подряпати чи деформувати їх. Крім того, одразу після процедури тверду їжу доволі важко пережовувати. Тому зверніть увагу на банани, різноманітні супи-пюре, перетерті овочі та м'ясо.

Відмовтеся від ірисок, горіхів, льодяників, твердих овочів та фруктів, випічки з хрусткою скоринкою. Все це ви зможете скуштувати трохи згодом.

Вже після процедури варто скоротити до мінімуму вживання солодких і борошняних продуктів. Це значно полегшить догляд за брекетами та знизить ризик розвитку карієсу. Також рекомендується уникати будь-якої липкої їжі, яку важко вичистити за допомогою щітки та нитки.
Ось і все. Процес підготовки, як бачите, досить простий. Не потрібно хвилюватися через процедуру – сучасні методи виправлення прикусу дозволяють ортодонту працювати швидко та безболісно. В результаті ви зможете сяяти білосніжною посмішкою та забути про багато проблем, пов’язаних з неправильним прикусом. Не забувайте дотримуватися вказівок лікаря та відвідувати його так часто, як він рекомендує.

В більшості випадків брекети встановлюють у віці 8-14 років, коли кістки обличчя ще ростуть. Однак їх використовують і в більш старшому віці. Все залежить від доцільності проведення процедури та ваших бажань. Ортодонт приймає висновок про необхідність вирівнювання прикусу після ретельного огляду пацієнта.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.