Лише сидячі місця і обов’язкові маски: як працюватиме громадський транспорт в умовах карантину

Лише сидячі місця і обов’язкові маски: як працюватиме громадський транспорт в умовах карантину
Найближчим часом уряд України має намір перейти до нового етапу послаблень карантину, в рамках якого дозволить дещо із того, що нині поки під забороною.

Міністерство охорони здоров’я опублікувало розпорядження Головного державного санітарного лікаря України Віктора Ляшка про проведення громадського обговорення деяких вимог до протиепідемічних заходів при послабленні карантину.

Зокрема, сформували проекти тимчасових рекомендацій при проведенні зовнішнього незалежного оцінювання, єдиного вступного іспиту та єдиного фахового вступного випробування, щодо роботи закладів дошкільної освіти, готелів, при перевезенні пасажирів автомобільним транспортом, а також роботи закладів фізичної культури та спорту.

Пропонуємо, зокрема, ознайомитися із вимогами МОЗу до роботи громадського транспорту після його відновлення.

Відповідно до вимог МОЗу, автоперевізники зобов’язані визначити відповідальну особу, яка проводитиме температурний скринінг усім працівникам перед початком зміни.

Водії, кондуктори, контролери та пасажири обов’язково мають бути у масках або респіраторах. Без цих засобів у громадський транспорт не пускатимуть.

Перевезення здійснюватимуть в межах місць для сидіння.

Якщо ж перевезення здійснюватимуть у ті області, де не пом’якшували карантин, то половина сидячих місць має бути вільною, аби була змога дистанцію вати пасажирів.

У кожному транспортному засобі мають забезпечити інформування пасажирів щодо профілактики коронавірусу. Це може бути аудіовізуальна або наочна інформація.

Щодо роботи автостанцій та вокзалів теж прописали певні вимоги.
Зокрема, дозволятимуть перебувати на території автостанції з розрахунку одна людина на 10 квадратних метрів площі.

Робота залів очікування рейсу не дозволяється.

У санвузлах на автостанціях та вокзалах постійно має бути рідке мило та одноразові рушники. Багаторазові – під забороною.

Детальніше із текстом проекту тимчасових рекомендацій при перевезенні пасажирів автомобільним транспортом можна ознайомитися нижче.



Пропозиції до тимчасових рекомендацій можна надсилати на електронну пошту до 18:00 19 травня 2020 р.: [email protected]

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 12
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А циганам можна вже на АС?
Відповісти
Питання, а як сісти працюючому, коли зараз пенсіонерки і молодь не працюючога буде їздити?
Відповісти
Цікаво, а хто буде контролювати та не пускатиме людей тих, хто хоче у трансорті їхати без маски. Думаю, що будуть поодинокі та масові бійки при вході у салон транспорту. Не думаю, що у кожній одиниці транспорту перебуватиме поліцейський чи відповідальна особа. Одним словом, поживемо побачимо.
Відповісти
Смачний пендаль випишуть ті хто у масках і не треба ніякого контролера! Совість і свідомість треба мати, от таких суспільство і буде вчити якщо самим розуму не вистачає!
Відповісти
Та нічого цього в нашій банановій республіці не буде. І хочеться ото писать оце фентезі...
Відповісти
Дивіться новини дорогеньки мої українці, що робиться в інших областях і як б"ються за місце у місцевому транспорті коли запізнюються пасажири на роботу чи у лікарню. Хто тут ще маску буде вдівати. Мало того, що поб"ються, коли того чи іншого пасажира хтось не пусає в автобус чи тролейбус, а то ще кривдник бере цеглину та кидає по вікнах транспорту. Я це бачив. Це відбувалось у Київі, Харкові та Дніпропетровську. Чим відрізняється Луцьк або чим він кращий за ці міста. Тільки одним, що населення нашого міста всього 240 тисяч. А хулігани та дебошири з провокаційними настроями і у нас в Луцьку живуть. Звісно хочеться, щоб нас цей час непорозуміння між людьми, обійшов якось боком.
Відповісти
О то такі і розхитують подібне! :) Більше дивіться ТБ, там вам ще не таке покажуть і розкажуть :) І вишенька на торті "Я це бачив" - одночасно у трьох містах побували, телепорт маєте? :) Да ви ботик-письменник, що розганяє зраду!
Відповісти
Проконтролювати ЛЕГКО поставити муніципала в кожен автобус їх у нас багато і он які сильні.... а паралельно по працівникові поліці їм всрівно нічого зайнятись всі на ринку....
Відповісти
В Киеве гигантскую очередь на автобус показали с высоты птичьего полета.
Відповісти
"Киев. "Троещина. Конечная 114. Сегодня 19.05.2020 года утром. Хорошего дня! Очередь до городского транспорта метров 150 метров.

Відповісти
Грошей не дали, то й карантин закінчився
Відповісти
Карантин до 22.06.2020 року продовжили. Правильно Президент робить. Лишити робочими тільки особливо необхідні для забезпечення мінімального життя громадян об"єкти України. А без ринків, різного роду спекулянтів, футболу, танців і фестивалів з пляжами, прожити можна декілька місяців, навіть півроку.
Відповісти
Останні новини
Лише сидячі місця і обов’язкові маски: як працюватиме громадський транспорт в умовах карантину
18 травень, 2020, 15:13