Міськрада на Волині засудила ухвалу Сенату щодо Волинської трагедії

Міськрада на Волині засудила ухвалу Сенату щодо Волинської трагедії
Володимир-Волинська міська рада засудила постанову польського Сенату з приводу 70-річчя Волинських подій.

Проект заяви був внесений фракцією ВО «Свобода» і підтриманий 20-ма депутатами міської ради, - повідомили у партійній прес-службі.

У заяві наголошено, що українці не воювали під Варшавою чи Краковим, а боролися за свою незалежність на власній історичній землі.

Звертаючись до депутатів на сесії, голова фракції ВО «Свобода» у Володимир-Волинській міській раді Сергій Коба закликав, щоб кожен депутат розглядав заяву і голосував за неї не лише як політик, але й як громадянин незалежної України.

«Це питання честі і національної гідності. Нас звинувачують у злочинах лише за те, що наші предки вели боротьбу за свободу і незалежність України.

Формулювання, вжиті польською стороною, є неприйнятними і такими, що деформують історичні події. Польська сторона, ухиляючись від відповідальності за власну багаторічну політику окупації та дискримінації українців, прагне умити руки від злочинів власних збройних формувань. Гасла, які лунають сьогодні з-за Бугу, є категорично ворожими, шовіністичними і неоімперськими. Крім того, вони ще й антинаукові, бо не відповідають історичним джерелам», - зазначив Сергій Коба.

Нагадаємо, Сенат визнав Волинську трагедію етнічною чисткою з проявами геноциду.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Wołyn '43 pamiętamy !!!!
Відповісти
І ми пам’ятаємо події 1937-38 років: як закривали й нищили православні церкви, як мучили й катували людей, щоб у католицьку віру переходили, як священиків мордували. Ми пам’ятаємо причини. Ви ж хочете оцінювати тільки наслідки вашого тиску. Неправильно, поляци.
Відповісти
Ми теж памятаємо, хоча на сьогодні у нас не має президента і уряду.
Відповісти
Polak,а хто вас запрошував сюди переїжджати на постійне місце проживання?В 1921році ви кинулись відроджувати Річ Посполиту?А ще дізнайся,хто заснував міста Хелм,Краків,Грубешів і добре запам"ятай чиї це ЗЕМЛІ!
Відповісти
Это только начало.
Есть официальное решение страны-члена Эвросоюза. След шаг-соответствующая резолюция ООН.
Парадокс-"бандеровской" темой "Свобода" отталкивает Украину от Эвросоюза, следовательно, "загоняет" в Таможенный прямиком в объятия к Путину.
Интересный ход "штази".
Відповісти
не видать вам бандерлогам европы!
Відповісти
От тупість яка... коли там у Варшаві вибори? А скільки правляча партія доброго зробила для поляків? Так ото ж бо, у нас засранці спекулюють мовним питанням у них такі ж застранці - волинською трагедією. Плебс треба відволікти від власних прорахунків у політиці, і сподобатися так, щоб до наступних виборів отримати рейтинг... А ще - у ЄС нас не чекають, а щоб мати фомальні причини нас не пускати у свій ринок - треба потрясти перед носом Тягнишкіля червоною ганчіркою - "волинською трагедією", от тут він і покаже себе, а єврочинуші скажуть: "Ну ми ж казали українці - то бидло і різуни"... Вас розводять - дивіться в корінь....
Відповісти
Согласен.
Как говаривал Козьма Прутков:"Зри..."
Ну, узрел-а, далее?
Украина в обсалютном тупике (ж--е?).
Вопрос -почему?
Каждый народ достоин того правителя которого имеет.
А правитель имеет нас.
В разных форматах. Иногда в позе миссионера.
Дилемма-менять правителя или менять себя?
Первое уже попробовали. Дважды наступили на одни и те же грабли-в 91, 04 годах. И что? Умные учатся на чужих ошибках-дураки на своих.
А себя менять лень.
Відповісти
Останні новини
Міськрада на Волині засудила ухвалу Сенату щодо Волинської трагедії
26 червень, 2013, 16:51