Тест-смужки для глюкометрів: особливості вибору*

Тест-смужки для глюкометрів: особливості вибору*
Уже протягом багатьох років глюкометри активно використовуються з метою визначення концентрації глюкози в крові не лише в медичних закладах, а й в домашніх умовах. Саме завдяки цим приладам вдається здійснювати самоконтроль стану нашого вуглеводного обміну без необхідності регулярного відвідування медичної установи. У зв’язку з цим і асортимент глюкометрів та, відповідно, тест-смужок до них постійно зростає. Який варіант найкраще обрати? Купувати тест смужки для глюкометра варто з урахуванням кількох параметрів.

На що звернути увагу, обираючи тест-смужки для глюкометра?

• Розміри. Розміри тест-смужок (довжина та ширина) повинні відповідати конкретній моделі глюкометра. У протилежному випадку неможливо гарантувати точність та якість результатів вимірювання.
• Жорсткість тест-смужок. Цей показник впливає лише на комфорт користування. Приміром, вважається, що для людей похилого віку краще купувати щільні та великі смужки, які підійдуть під відповідний глюкометр.
• Кодування. Більшість сучасних глюкометрів безкодові або оснащені системою автокодування. В таких випадках код смужок не відіграє ніякої ролі. Однак, трапляються пристрої, тест-смужки до яких необхідно підбирати з урахуванням коду на глюкометрі.
• Якість. Якщо мова йде про сертифікований товар, то на упаковці таких тест-смужок повинні зазначатися дані про виробника, країну походження розхідного матеріалу, а також дата реєстрації партії в МОЗ України.
• Термін придатності. Всі тест-смужки мають свій термін придатності після відкриття. Саме тому перед покупкою доречно вирахувати, скільки тест-смужок може знадобитися на певний проміжок часу. Крім цього, можна придбати смужки, оснащені функцією попередження про завершення терміну придатності. Існують і такі, які не мають окремого терміну придатності після відкриття, однак їх точність піддається сумнівам.
• Ціна. Якщо ви обираєте глюкометр від популярного виробника, то і сам пристрій, і тест-смужки до нього будуть коштувати дорожче. Як тоді зекономити? Вважається, що більші упаковки тест-смужок купувати вигідніше. Однак, якщо ви не встигаєте використати всі розхідники, то така покупка недоречна.

Тест-смужки від якого виробника якісніші?

Не можна однозначно стверджувати, що одні тест-смужки кращі за інші. Однак, існує перелік виробників, які користуються особливою популярністю в нашій країні. Серед них: Finetest, Gamma, Accu-Chek, Bionime, Contour, One Touch та інші. Зрозуміло, що і глюкометри від цих виробників вважаються найбільш надійними.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: глюкометр
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.