Янукович у Луцьк не приїде

Янукович у Луцьк не приїде
Президент України не приїде на відзначення 70-річчя Волинської трагедії, яке 14 липня відбуватиметься в Луцьку.

Ці урочистості, організовані католицькою церквою у співпраці з іншими церквами, відбуватимуться за участю президента Польщі Броніслава Коморовського, ‒ пише IA ZIK за посиланням на «Радіо Свобода».

Така інформація прозвучала сьогодні під час прес-конференцї президентів Вишеградської групи, в якій узяв участь Віктор Янукович.

Відповідаючи на запитання журналістів про те, чи обидва президенти, польський та український, візьмуть участь у волинських відзначеннях, Коморовський не дав ствердної відповіді.

«Я буду в Луцьку. Я розмовляв з паном президентом Януковичем, я знаю, що є об’єктивні перешкоди, які унеможливлюють його присутність у Луцьку, та водночас я отримав запевнення, що в Луцьку під час цих урочистостей українську державу на відповідному рівні представлятиме хтось інший», ‒ сказав він.

Коморовський зазначив, що його візит до Луцька – це прагнення зберегти добру атмосферу спільного переживання трагічних роковин, яка виникла під час недавнього візиту до Польщі глави УГКЦ Святослава Шевчука.

Коморовський також коротко прокоментував недавню заяву партійного діяча Анатолія Вітіва української партії «Свобода» про небажаність візиту президента Польщі на Волинь.

«Якщо йдеться про заяву, то це не заява всієї партії «Свобода», а тільки місцевого лідера цієї партії, з того регіону, де ці польсько-українські стосунки найбільше обтяжені минулим», – сказав Коморовський.

У свою чергу, Янукович повідомив на прес-конференції у Віслі, що обидва президенти готують спільну заяву щодо 70-річчя Волинської трагедії, яка буде опублікована напередодні сумної дати. Після запевнень у тому, що Київ робитиме все можливе в ім’я примирення поляків та українців, Янукович перевів розмову на першу річницю Євро-2012, спільно організованого Польщею та Україною.

Крім цього, Янукович запевнив, що Україна готова виконати очікування ЄС щодо достосування національного законодавства до європейських стандартів. Переважна більшість необхідних законів, сказав Янукович, буде ухвалена ще цього тижня, а решта – у вересні.

«Ми налаштовані на те, щоб виконати всі вимоги, які є сьогодні до України», – запевнив він президентів Вишеградської групи.

Український президент сказав, що він із надією дивиться на листопадовий саміт країн «Східного партнерства», де заплановане підписання угоди про асоціацію України з ЄС.

Зустріч президентів Вишеградської групи у Віслі, на яку запросили Віктора Януковича, була присвячена енергетичним питанням, протидії повеням, щойно розпочатому угорському головуванню у Вишеградській групі, а також ситуації в Україні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 15
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Не думаю, что Комаровский приедет, если на событии не будет присутствовать Янукович. Со стороны Украины это явное не уважение польского президента, «немножко по-дебильному» это выглядит.
Відповісти
Борька розрулить,він польських слів кілька знає.
Відповісти
Такий "мілаха" на фото! )))
Відповісти
засцяв
Відповісти
Так,він ложив на тебе.
Відповісти
я пісьміцо дєду марозу писав з побажанням, щоб всі хто голосував за яника і разом з ним попали в ад
Відповісти
Вчинок,гідний поваги!Молодець!
Відповісти
Він тут нахєр не треба! Йому і його команді тут зроблять другу різню!
Відповісти
Трындеть вы токо можете) сцикуны позорные)))
Відповісти
НАЙБІЛЬШИЙ ВКЛАД в РОЗБРАТ та ВОРОЖНЕЧУ в Україні ВНЕСЛИ - ЯНУКОВИЧ тА ЙОГО ЗЛОЧИННА ЗГРАЯ: ПРозкольників!!! Ось ТАКІ і СТВОРИЛИ ВОЛИНСЬКУ РІЗНЮ!!! А МИ,ПРОСТІ ЛЮДИ ПОВАЖАЄМО ПОЛЯКІВ і ДРУЖИМО З НИМИ,бо ВОНИ,НАМ БЛИЖЧІ,НІЖ ЯНУКОВЦІ!!! Януковці та комуністи-сталіністи - ВОРОГИ ВСІХ НАРОДІВ!!!
Відповісти
Згідна! Їх тут ніхто не чекає....
Відповісти
янэк секси! люблю его!
Відповісти
Ой, як шкода !! не приїде... Весь Луцьк вже ридає з горя.... А з іншої сторони - може ще якусь дорогу прийшлося б поремонтувати...
Відповісти
Президент Польщі приїде і добре а наш має інші важливі справи. Можна багато говорити про примиреня а подавати один одному руку треба тут на Волині! і йти разом в Європу!!
Відповісти