Знищує все живе: на Волині рибпатруль знайшов біля річки електровудку

Знищує все живе: на Волині рибпатруль знайшов біля річки електровудку
Під час рибоохоронної роботи на «старому руслі» річки Стир на березі, поблизу села Нові Підцаревичі Маневицького району, виявили електровудку.

Поблизу водойми знаходилася група громадян, які повідомили, що відпочивають та вперше бачать даний засіб лову. Рейдова група вилучила заборонений пристрій, склала акт виявлення безгосподарського майна, - повідомляє пресслужба рибпатруля.

Інцидент стався під час рибоохоронного рейду на водойми Маневицького району Волинської області спільно з дільничим офіцером поліції та мисливознавцем ДП «Маневицьке» ЛГ.

Залежно від потужності електровудка діє у радіусі від 5 до 20 метрів. При цьому вона здатна знищити все – від риби та ікри до планктону і найдрібніших мікроорганізмів. Та риба, яка залишається живою - у майбутньому втрачає здатність нереститися. Після застосування електроструму водна ділянка стає не життєдайною, а риба та мікроорганізми гниють і перетворюють водойму в мертву зону на багато років. Наслідки подібної «риболовлі» для природи – катастрофічні. Тому закликаємо громадян до свідомого та розумного ставлення до природи та водних біоресурсів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Що це брєд біля компанії лежала електровудка і вони не знають що це таке. Їх зловили на гарячому. За хабар можна і писати брєд. Рибнадзора і браконьєрів під статю. Діло замяли і все. А завтра вони знову будуть всю округу водойм гнобить.
Відповісти
Останні новини
Знищує все живе: на Волині рибпатруль знайшов біля річки електровудку
17 липень, 2020, 02:13