У Луцьку не посилюватимуть карантин. ОФІЦІЙНО

У Луцьку не посилюватимуть карантин. ОФІЦІЙНО
У Луцьку вирішили не посилювати карантинні протиепідемічні заходи у зв’язку з тим, що місто потрапило у так звану «червону» зону згідно з рішенням комісії ТЕБ та НС.

Це питання розглянули сьогодні, 3 серпня, під час сесії міської ради.

Так, в обласному центрі Волині вирішили не зупиняти нормальну життєдіяльність міста і не посилювати карантинні обмеження, передбачені правилами «червоної» зони.

Заступник начальника управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Анатолій Свірський переконаний, що цифри кількості захворюваності в Луцьку – не катастрофічні і місто не повинно бути у «червоній» зоні, а рішення комісії ТЕБ та НС не відповідає реальній ситуації.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Де на Волині виявили нові випадки COVID-19 станом на 3 серпня.

Також у Луцьку писатимуть лист до державної комісії ТЕБ та НС щодо незаконності її рішення та порушення норм Конституції.

Нагадаємо, 31 липня в уряді затвердили розподіл України на зелену, жовту, помаранчеву й червону карантинні зони залежно від епідемічної ситуації. На Волині до червоної зони, де ситуація із поширенням коронавірусної інфекції є найгірша, віднесли місто Луцьк. До помаранчевої зони увійшли Луцький і Любешівський райони. Жовта зона - місто Нововолинськ, а також Горохівський, Ківерцівський, Локачинський, Маневицький і Турійський райони. Невказані райони та міста області увійшли до зеленої карантинної зони, тобто на цих територіях епідситуація є найкраща.

Депутати Луцької міської ради вирішили не підпорядковуватися рішенню комісії з надзвичайних ситуацій та запевнили, що підтримуватимуть мешканців обласного центру і не посилюватимуть карантинних обмежень. Зі слів радника міського голови Ігоря Поліщука, у разі дотримання правил так званої червоної» зони, тисячі лучан опиняться у катастрофічній ситуації.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Зранку 3 серпня у Луцьку запрацював не весь громадський транспорт.

Також депутати писатимуть звернення президенту України щодо скасування рішення комісії ТЕБ та НС, згідно з яким Луцьк віднесли у «червону» зону, яке вони називають безпідставним.

«Встановлювати карантинні обмеження повинні ті, хто розбирається в ситуації і знає її на місці - органи місцевого самоврядування, а не державні комісії», – каже радник Луцького міського голови Ігор Поліщук.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 8
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Чому до? Вже можна, бо закон вже порушено
Відповісти
ЗеВелюрам ж можна! Чим лучани гірші!!!
Відповісти
Таки є розумні люди на світі!
Відповісти
А чи є довіра та розуміння "керівництву" міста яке сьогодні у карантиному режимі засідання міської ради каже що карантин не потрібен а 12 березня при відсутніх хворих вводили жорсткий карантин .... довіри НЕМА і НЕ БУДЕ!!!!
Відповісти
Молодці, що в одному місці бачили маячню київських брехунів...
Відповісти
Панове коментатори. Змусьте себе зрозуміти, що є окремо вірус, який сильніший за будь-якого політика, який здатний відправити на той світ кожного, хто не може чинити йому опір. Є реакція людей на цей вірус, яку називають епідемія, або пандемія. Є превентивні дії з захисту від цього вірусного іга - карантин. Можна знехтувати карантином і отримати шанс померти або важко з наслідками перехворіти. Можна не померти, але таких не так вже і багато. Навіть ті, хто одужав ще, разом з наукою, не знають про майбутні наслідки лікування та хворіння на ковід. Отже: вірус - явище природи. Епідемія - усвідомлення людьми дієвості вірусу. Карантин - найпростіший спосіб уникнути зустрічі з вірусом. А поряд - демагогія і демагоги. Їх особливість полягає в тому, що вони оцінюють ситуацію не від вірусу до карантину, а навпаки - від карантину до вірусу. З чого випливає простий висновок. Карантин - це незручно, значить вірус вигадали. Мабуть політики.
Відповісти
Злякався шмигаль авакович народу? Це гарний початок, все буде добре!
Відповісти
Ніколи маска не затримає віруса, як ворота без воротаря м'яча...
Відповісти