У Ковелі силачі тягнули вантажівку та піднімали 200-кілограмову штангу. ФОТО

У Ковелі силачі тягнули вантажівку та піднімали 200-кілограмову штангу. ФОТО
У Ковелі вдруге відбулися змагання силачів.

Не зважаючи на спеку (температура повітря сягала 30 градусів за Цельсієм), на площу прийшло, аби гідно зустріти спортсменів-силачів, чимало вболівальників, - пише Слово Волині.

Організатори змагань, фітнес-клуб «Апперкот» при підтримці торговельної марки «Молокія», підготували для учасників п’ять важкоатлетичних завдань, де вони мали продемонструвати свою фізичну силу, витривалість, силу характеру та духу. Оцінювати виступи силачів прибув до Ковеля голова Федерації найсильніших атлетів України міста Івано-Франківськ Володимир Пиндус.

Місто залізничників представляли Володимир Коренга, Андрій Микилюк, Віктор Кокоха, Роман Пашковський та Едуард Савенюк (наймолодший учасник, 19 років), із Каменя-Каширського приїхав Володимир Євтушевський, а зі столиці нашої держави – атлет Богдан Шух.



Спортсменам, спершу, запропонували переставити на 15 метрів важке коромисло та здійснити "прогулянку" з двома додатковими колодами. Тут найкращий результат показав Роман Пашковський. Чоловік і торік найшвидше подолав дану дистанцію.

Далі учасникам довелося перекидати 6 разів величезне, масивне колесо, вага якого 290 кілограмів. І знову найшвидшим був силач Роман.



У наступному виді змагань, де необхідно було за хвилину якомога більше разів підняти штангу вагою 200 кілограмів, відмінну фізичну підготовку знову продемонстрував Пашковський. Йому вдалося відірвати снаряд від землі аж 13 разів. Здавалося, що перемогти вірогідного чемпіона не можливо, і перше місце вже його.

ДИВИТИСЯ ФОТО: КОВЕЛЬ СВЯТКУЄ ДЕНЬ МІСТА

Однак, у двох наступних конкурсах він таки зіткнувся з опором своїх суперників, які теж прагнули бути першими. Отож, вправа «Колесо Конана» (вага 365 кілограмів) стала під силу Богдану Шуху (Київ), а вантажівку масою 6 тонн 300 кілограмів найшвидше перемістив на 15 метрів Віктор Кокоха, до речі, учень Романа Пашковського.



Останній конкурс був найбільш видовищним, адже таке ковельчани могли бачити лише на своїх телеекранах. Тепер знають, що і в Ковелі живе людина на ім’я Віктор, яка своїм ходом може штовхати велику, кількатонну вантажівку.

Зрештою, перше місце таки посів Роман Пашковський, друге за Віктором Кокохою і третє місце зайняв гість з Києва Богдан Шух.



Медалі та грамоти переможцям «Богатирських ігор» вручали міський голова Олег Кіндер та керівник Ковельської райдержадміністрації Сергій Матяшук.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Ковелі силачі тягнули вантажівку та піднімали 200-кілограмову штангу. ФОТО
08 липень, 2013, 08:56