Основні правила вибору ліжок в спальню: на що звернути увагу*

Основні правила вибору ліжок в спальню: на що звернути увагу*
Сон є запорукою здоров'я і довголіття, а добре висипатися можна тільки на зручному ліжку. Саме від цього предмета обстановки залежить якісний відпочинок вночі та висока працездатність днем. Тому так важливо правильно вибрати і облаштувати зручне місце для сну.

Які бувають ліжка

Сьогодні на ринку представлений великий асортимент виробів, і різноманітність моделей вражає. При цьому будь-яке ліжко складається з каркаса, підставки і матраца. Для виготовлення спальних меблів виробники застосовують такі матеріали:

1. Дерево. Для створення каркаса найчастіше застосовують масив бука, клена, дуба або сосни. Моделі з деревини практичні, довговічні та красиві. Такі ліжка відмінно вписуються в будь-який інтер'єр, крім мінімалізму або хай-тек.
2. ДСП. Завдяки непоганим характеристикам та невисокій вартості вважається альтернативою дерев’яним ліжкам. Виріб з ДСП не пліснявіє, має достатню міцність та стійкість до пошкоджень.
3. МДФ. Відрізняється від моделей з ДСП відсутністю в складі смол і клею. Матеріал популярний у виробників, тому зустрічається велика кількість варіацій форм, розмірів, дизайну меблів для сну та відпочинку. Відрізняється міцністю, довговічністю, зручністю експлуатації.

На ринку зустрічаються також моделі з металу, але такі ліжка підійдуть не до всякого інтер'єру. До того ж вироби мають важку вагу, що може ускладнювати в майбутньому перестановку меблів.
Що стосується форми, то найпопулярнішим і практичним варіантом вважаються прямокутні ліжка. Бувають також круглі, квадратні, овальні, дугоподібні моделі. Виглядають вони ефектно, але вимагають додаткового простору, спеціального матраца та особливої постільної білизни. Це не дуже практично і призводить до додаткових витрат.



На що звернути увагу при виборі

Ліжка для спальні мають бути практичними, зручними і вдало вписуватися в інтер'єр кімнати. Тому при виборі відповідної моделі рекомендується звертати увагу на наступні моменти:

1. Розмір виробу. Враховуйте кількість і зріст людей, які будуть користуватися меблями. Основними параметрами розмірів вважається довжина спального місця і ширина остова. Виробники пропонують одно-, двоспальні та полуторні ліжка. Стандартна довжина — 200–215 см для європейського сегменту ринку. Вибираючи розмір, важливо також враховувати габарити приміщення, де будуть стояти меблі. Занадто велика модель в маленькій кімнаті зробить пересування складним, також може не лишитися місця для інших предметів обстановки.
2. Каркас ліжка. Конструкція може бути суцільною або складатися з ламелей. Перший варіант являє собою короб з рівним дном з фанери або дошок. Зустрічається нечасто через наявність істотних мінусів, в число яких входить погана циркуляція повітря, яка призводить до накопичення вологи в матраці. Сучасні виробники пропонують вироби з каркасом із ламелей. Тонкі гнучкі планки роблять з деревини або пластику. Вважається, що чим більше ламелей в конструкції, тим краще.
3. Узголів'я моделі. Цей елемент меблів повинен бути надійним, міцним, зручним та гарним. Сьогодні існує величезна різноманітність видів узголів’я. Вони бувають низькі чи високі, жорсткі або м'які, з прикрасами та без декорування. При цьому зустрічаються дерев'яні, металеві, а також з тканинною оббивкою. В останньому варіанті рекомендується віддати перевагу не марким, практичним матеріалам. Для прикраси можна вибрати 3D-малюнок, художній друк, лакове покриття, патину та інші цікаві дизайнерські рішення.
4. Додаткові можливості. Сьогодні виробники пропонують зручні моделі, які забезпечені підйомними механізмами або додатковими ящиками для зберігання білизни. Віддаючи перевагу останньому варіанту, переконайтеся, що вистачить місця для їх висунення. Ліжка з підйомними механізмами вважаються відмінним розв'язанням проблеми обстановки малогабаритних спалень.

І останнє. Купуйте меблі у надійного продавця, що пропонує продукцію відповідальних виробників та відомих брендів. Не заощаджуйте на якості, адже від цього залежить не багато, не мало — здоровий сон та гарний відпочинок!

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Основні правила вибору ліжок в спальню: на що звернути увагу*
02 серпень, 2020, 22:50