Американські ядерні бомбардувальники пролетіли над Волинню. ВІДЕО

Американські ядерні бомбардувальники пролетіли над Волинню. ВІДЕО
Ядерні бомбардувальники військово-повітряних сил США вперше за 25 років увійшли в повітряний простір України. Бойові машини прилетіли з боку Польщі, пройшли через Волинь та пролетіли за 53 км від кордону з окупованим Росією Кримом.

Бомбардувальники США вилетіли з авіабази Ферфорд у Великобританії вранці 4 вересня, потім пролетіли над територією Європи в супроводі винищувачів військово-повітряних сил країн НАТО, покинувши територію Польщі пролетіли над Волинською областю поблизу Нововолинська та Горохова. Про це пише ІА Волинські новини.

У командуванні ВПС США в Європі повідомили, що місія групи американських стратегічних бомбардувальників B-52H продемонструвала, як літаки та екіпажі передового базування сприяють колективній безпеці.

«Три бомбардувальники B-52 Stratofortress зі складу п'ятого бомбардувального крила з бази Майнот (штат Північна Дакота) провели важливі навчання з інтеграції з українськими винищувачами в повітряному просторі України», – ідеться в повідомленні.


Польоти запланували в межах тимчасового перекидання шести американських B-52H на передову авіабазу Ферфорд в Англії, зазначили військові.

"Місія надала партнерам цінну можливість потренуватися в повітрі. Окрім того, місія продемонструвала, як літаки та екіпажі B-52 передового базування сприяють колективній безпеці та забезпечують США, союзників по НАТО і партнерів можливістю для стримування Росії", – розповіли в командуванні ВПС США в Європі.

У Міністерстві оборони України повідомляли, що американські бомбардувальники Boeіng В-52 Stratofortress пролетіли в небі над Україною та біля анексованого Росією Криму 4 вересня в супроводі винищувачів бригад тактичної авіації Повітряних сил ЗСУ Су-27 та МіГ-29.


За інформацією головного редактора BlackSeaNews Андрія Клименка, британський літак-розвідник Airborne Stand-Off Radar (ASTOR) був у складі авіагрупи, що підлетіла до Криму.

У попередній раз B-52 відвідували Україну в 1994 році, коли брали участь в святкуванні 50-ї річниці операції Frantic.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Готуються втихомирювати агресивну Московію.
Відповісти
Але ніхто мізками думати не пробував, що це у пешу чергу загроза для самої України! :(
Відповісти
І це над нашими головами!
Відповісти
якби такі літаки літали до 2014, то б не було війни зкацарилими та окупації Криму. Кремліваській карлик розуміє тільки силу.
Відповісти
Боже, благослови Америку!
Смерть Росії!
Смерть Путіну!
Відповісти
Так само говорив і Хуссейн і Каддафі...
Відповісти
Дякуємо нашим союзникам поставили Росію раком так стоятиме вона до свого кінця що уже наступив. Молодці, дякуємо!!!!!!!!
Відповісти
Яка радість! я такий щасливий, що над нашою країною хтось махає ядерної кийком. Є чим пишатися. Є чому радіти.
Відповісти