Назвали теми третього вуличного університету в Луцьку

Назвали теми третього вуличного університету в Луцьку
Третє зібрання луцького вуличного університету організатори вирішили присвятити УНА-УНСО (Українська Національна Асамблея — Українська Народна Самооборона) та революції на граніті, що відбулася 1990 року в Києві.

Захід розпочнеться 20 липня о 18:00 у парку імені Лесі Українки біля "Росинки", - повідомили в СГО "Молодіжна платформа".

Як кажуть організатори, УНА-УНСО (Українська Національна Асамблея — Українська Народна Самооборона; Українська народна асамблея - Українська національна солідарна організація) — українська політична партія націоналістичного спрямування. Створена 1990 року. Брала участь в парламентських виборах в Україні. Члени партії брали участь у придністровській, грузино-абхазькій та чеченській війнах.

Щодо революції на граніті(або Студентська революція на граніті), організатори повідомляють, що це кампанія протестного голодування української радянської молоді 1990 року з вимогами:

недопущення підписання нового Союзного договору;
перевиборів Верховної Ради УРСР на багатопартійній основі;
проходження військової служби юнаками-українцями на території України;
націоналізації майна Компартії України та ВЛКСМ;
відставки голови Верховної Ради УРСР Кравчука Л. М та голови Ради Міністрів УРСР Масола В. А.

Голодування студентів на площі Жовтневої революції (теперішній Майдан Незалежності) та масові акції протестів у Києві, провідну роль у яких відігравали студенти та учні технікумів і ПТУ, тривали з 2 жовтня до 17 жовтня 1990 року. Влада змушена була задовольнити майже всі вимоги протестувальників.

Раніше відбулося дві лекції університету: про Конституцію України та про період Гайдамаччини (Коліївщини) та полк Чорних запорожців.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.