Daily Medical – аналіз крові у дитини та інші лабораторні дослідження*

Daily Medical – аналіз крові у дитини та інші лабораторні дослідження*
Для точної постановки діагнозу дитячий педіатр може призначити додаткові дослідження та аналізи. Частіше за все призначається саме аналіз крові у дитини – щоб отримувати найточніші результати, записуйтеся на лабораторні дослідження у медичному центрі «Daily Medical». Однак здача аналізу не завжди може йти по маслу, коли мова заходить про маленьких дітей. Як же правильно підготувати свою дитину, щоб взяття біоматеріалу пройшло для нього та для лікаря спокійно?

Психологічна підготовка


Підготувати малюка до здачі крові важливо не тільки фізично, а й емоційно. У лабораторії «Daily Medical» для цього використовують стерильні ланцети – прокол таким інструментом практично безболісний, але відчутний. Тому не варто обманювати дитину що боляче не буде, й вона нічого не відчує. Поясніть їй, що це немов укус комарика, після якого все дуже швидко пройде. Якщо у дитини будуть брати кров з вени, постарайтеся його відвернути від процедури, дайте йому улюблену іграшку – у загальному сконцентруйте його увагу на чомусь іншому.

Батьки теж повинні бути максимально спокійні та розслаблені, інакше малюк «заразиться» їх занепокоєнням. При необхідності допоможіть правильно зафіксувати ручку дитини, попутно розмовляючи з нею, пояснюючи, що це цікава пригода. Після того як лаборант візьме аналіз, постарайтеся швидко перевести увагу дитини на те, чим вона захоплюється. Гарною нагородою за хоробрість малюка стане невеликий сюрприз.

Фізіологічна підготовка


Про те, як правильно готуватися до лабораторних досліджень Ви зможете детально дізнатися, перейшовши на сайт клініки «Daily Medical» https://daily-med.com.ua/uslugi-dlya-detej/laboratornye-issledovaniya. Загалом аналіз крові може бути різним:

· загальним;
· біохімічним;
· кров на гормони;
· коагулограма;
· імуногематологічним тощо.


Перш за все, важливою умовою здачі крові є те, що дитину не можна годувати за 12 годин до процедури. Зазвичай аналіз крові призначають у ранковий час, тому просто не годуйте малюка перед сном, а сніданок влаштуйте вже після здачі біоматеріалу. Навіть незначний прийом їжі, сік або чай можуть змастити результати дослідження. Перед аналізом дитині можна випити трохи теплої води.
Також напередодні здачі аналізу крові рекомендується прибрати з раціону смажену та жирну їжу. Якщо дитина приймає лікарські препарати, виключати їх перед аналізом потрібно тільки після узгодження з лікарем.

Перед здачею крові варто також виключити будь-які емоційні та фізичні навантаження. Тому перед входом у кабінет можна трохи прогулятися з дитиною по вулиці або посидіти хвилин 15 у коридорі в очікуванні процедури, щоб вона заспокоїлася та розслабилася.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.